aA
Čilės prezidentas gyrė 11metų mergaitės „stiprybę ir brandą“, kai ji per vieną interviu televizijai prisipažino gimdysianti kūdikį, nors pastojo išžaginta savo motinos partnerio.
Čilės prezidentas giria išžagintą 11-metę, kuri nusprendė gimdyti
© Shutterstock nuotr.

Prezidento Sebastiano Pineros komentarai socialinėje žiniasklaidoje sukėlė pasipiktinimo bangą. Pats išžagintos ir pastojusios mergaitės atvejis vienoje konservatyviausių Lotynų Amerikos šalių pakurstė audringas diskusijas dėl abortų, kurie dar nuo Augusto Pinocheto diktatūros laikų yra draudžiami net išžaginimų ar pavojaus gyvybei atveju, rašo „The Telegraph“.

S. Pineros vyriausybė priešinasi bet kokiems bandymams sušvelninti šį draudimą.

„Paprašiau sveikatos ministro asmeniškai stebėti (šios mergaitės) sveikatą, - sakė prezidentas. – Jos nėštumas siekia 14 savaičių ir vakar ji visus mus nustebino savo žodžiais, demonstruojančiais jos stiprybę ir brandą, pranešdama, kad nepaisant to skausmo, kurį sukėlė ją išžaginęs vyras, ji nori susilaukti ir auginti savo kūdikį“.

Mergaitę per dvejus metus kelis kartus išžagino jos motinos partneris. Jis buvo suimtas ir prisipažino naudojęs lytinę prievartą prieš penktos klasės moksleivę.

Neseniai jos motina pribloškė čiliečius, pradėjusi ginti savo partnerį ir pareiškusi, kad šie santykiai vyko abipusiu sutarimu. Policijai apie šį nusikaltimą atokiame Pietų Čilės Puerto Monto mieste pranešė nėščios mergaitės močiutė iš motinos pusės.

„Atrodys, tarsi laikyčiau rankose lėlę, - televizijai „Canal 13“ sakė mergaitė, kurios veidas interviu metu buvo nerodomas. – Mylėsiu šį kūdikį, nors jis ir bus nuo vyro, kuris mane įskaudino“.

Sebastianas Pinera
Sebastianas Pinera
© AFP/Scanpix

Po diktatūros Čilė socialiniais klausimais išliko labai konservatyvi.

Ši Andų šalis skyrybas įteisino tik 2004 metais, tapdama viena iš valstybių, kurios suteikė sutuoktiniams tokią teisę paskutinės pasaulyje. Čilės Senatas pernai atmetė tris įstatymų projektus, kuriais buvo siekiama šiek tiek sušvelninti absoliutų abortų draudimą.

S. Pinera sakė, kad jo vyriausybė susirūpinusi mergaitės sveikata.

Tačiau ekspertai tvirtina, kad mergaitės sveikatai yra iškilęs pavojus ir kad ji nėra pasirengusi priimti sprendimo dėl savo nėštumo.

„Tokio amžiaus mergaitė negali daryti jokių įžvalgų. Net sulaukusi 14 metų ji neturėtų psichinių ir emocinių galių įžvelgti skirtumą“, - sakė teismo psichologas Giorgio Agostini, dirbęs su dešimtimis seksualinio smurto prieš vaikus bylų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.