aA
Vieno Teksaso kalėjimo prižiūrėtojai buvo įkūrę savotišką žagintojų klubą – jie nuolat žagino ir žemino kalines, moterys buvo verčiamos tenkinti kalėjimo prižiūrėtojų seksualines fantazijas, santykiauti viena su kita.
Kalinių prižiūrėtojai susibūrė į žagintojų klubą
© Shutterstock nuotr.

Dvi moterys – J. A. S. ir J. M. N. – padavė į teismą Laiv Ouko apygardą ir kalėjimo prižiūrėtojus Vincentą Aguilarą, Israelį Charlesą jaunesnįjį ir Jaime E. Smithą. Ieškinį, kuriuo siekiama žalos atlyginimo, tiria Teksaso valstijos Korpus Kristi miesto teismas, rašo courthousenews.com.

Visi trys įtariamieji kalinami nuo pat sulaikymo 2010 metais, tačiau dabar ieškovių advokatai teisme siekia moralinės žalos atlyginimo už pilietinių teisių pažeidimus, prievartą ir sukeltą stresą, skelbia rt.com.

Remiantis 2012 metų birželį dienraščio „Beeville Bee-Picayune“ suteikta informacija, visi trys kaltinamieji teisme savo kaltę dėl nederamo seksualinio elgesio su kalinėmis pripažino.

J. E. Smithas ir V. Aguilaras buvo nuteisti po 18 mėnesių laisvės atėmimo, o I. Charlesas – vieneriems metams kalėjimo.

Nuo maždaug 2007 iki 2010 metų rugpjūčio pabaigos Laiv Ouko apygardos šerifo tarnyba toleravo vadinamojo žagintojų klubo veiklą Laiv Ouko apygardos kalėjime, prašyme atlyginti žalą teigia aukos.

Šioje kalinimo įstaigoje keli prižiūrėtojai, visi dirbę Laiv Ouko apygardos šerifui, nuolat žagino ir žemino moteris. Kalinės buvo verčiamos užsiimti seksu su prižiūrėtojais, tenkinti jų seksualines fantazijas, prižiūrėtojai moterų akivaizdoje masturbuodavosi, kalinės buvo verčiamos užsiimti seksu viena su kita (įskaitant oralinį) – ir tai dar ne viskas, kaip buvo žeminamos kalinės, teigiama teismo dokumentuose.

Prižiūrėtojai liepdavę kalinėms išsirengti – intymioms vietoms pridengti jos gaudavo tik skutimosi putų. Kartais prižiūrėtojai stebėdavo besimaudančias kalines, versdavo depiliuotis bikinio sritį.

Būta atvejų, kai kalėjimo darbuotojai kalines priremdavo prie sienos, jas prievarta glamonėdavo, įžeidinėdavo, prievartaudavo pirštais ir galiausiai versdavo juos patenkinta burna.

Aukos pasakojo, jog kalinės, bandžiusius pasipriešinti tokiam elgesiui, negaudavo maisto ir vandens, buvo mušamos, ribotos jų teisės – jos netgi sulaukdavo grasinimų nužudyti, jeigu nesutiks tenkinti prižiūrėtojų geidulių.

J. A. S. buvo sulaikyta 2010 metų liepą už marihuanos laikymą. Po neilgai trukusio pasibuvimo Džimo Velso apygardos kalėjime, ji perkelta į Laiv Ouko kalėjimą. Netrukus prie jos prisistatė prižiūrėtojas, kurį ji pažinojo kaip Jesse.

Jis J. A. S. patarė laikytis toliau nuo Aguilaro ir Smitho. Moteris paklausė, kodėl turėtų taip elgtis.

„Patikėk manim, laikykis nuo jų kuo toliau. Negaliu pasakyti kodėl, nes neteksiu darbo“, - rašoma byloje.

Kartais V. Aguilaras prieidavo prie J. A. S. ir liesdavo jos nugarą ar pečius. Tokį elgesį pastebėjo kalėjimo medicinos sesuo ir prižiūrėtoją sudrausmino. Tiesą sakant, kalėjime tokia praktika buvo taip paplitusi, jog V. Aguilarui užteko drąsos tiesiai šviesiai paklausti kalinės, ar jis galįs čia pat, matant medicinos seseriai, paliesti jos vaginą.

Kitame incidente dalyvavo V. Aguilaras ir J. E. Smithas. Vyrai intymiai lietė ieškovę. V. Aguilaras kalinę bandė pabučiuoti ir su ja pasimylėti. Moteris trenkė prižiūrėtojui per veidą, tuomet jis paliko moterį ramybėje.

J. A. S. tvirtinimu, prižiūrėtojai žinojo, kur galima išnaudoti kalines, kad jų nenufilmuotų stebėjimo kameros.

Vėliau prie moters pradėjo kabinėtis visi trys kaltinamieji. Jie aukai sakydavę esą „ji priklausanti jiems, ji jų sekso vergė ir turės daryti viską, ko jie užsigeis“.

„Ieškovė buvo verčiama tenkinti I. Charleso, V. Aguilaro ir J.E.Smitho aistrą, įskaitant oralinį seksą ir patenkinimą ranka. Prižiūrėtojai ne kartą aukos akivaizdoje masturbavosi ir vertė kalinę nuryti sėklą“, - rašoma teismui pateiktuose.

Kalinė seksualinę prievartą patirdavo taip dažnai, kad tikslaus skaičiaus teisme ji įvardyti negalėjo.

Kelis kartus ieškovė buvo verčiama santykiauti su kita ieškinį padavusia kaline J. M. N. Kartą V. Aguilaras ir J.E.Smithas aukoms įdavė skutimuisi skirtų putų ir skustuvą.

Moterys buvo verčiamos išsirengti nuogai – joms liepta nusiskusti bikinio zoną. Tada viena kitos intymias vietas turėjo pridengti skutimosi putomis – prižiūrėtojai stebėjo procesą. Iš moterų buvo reikalaujama surengti šou: oraliniu būdu patenkinti viena kitą, glamonėtis ir daryti viską, ką palieps jų išnaudotojai.

Lyg to dar būtų maža, vėliau prižiūrėtojai moteris išžagino ir patys. Tą pačią naktį J.E.Smithas įslinko į J.A.S. kamerą ir privertė jį patenkinti oraliniu būdu.

Po viso to J. A. S. kaltinimai marihuanos laikymu buvo panaikinti ir ji iš kalėjimo išleista.

J. M. N. liko ir toliau kentėti. Visą laiką, kurį praleido kalėjime, J. M. N. nuolat patyrė seksualinę prievartą. Prie jos prižiūrėtojai seksualiai priekabiavo nuo pat pirmų dienų kalėjime – moteris buvo verčiama nusimauti kelnes, prižiūrėtojai su ja darė, ką panorėję.

Aukai buvo nuolat grasinama, kad nepaklususi ji negaus maisto, vandens, higienos priemonių, su ja esą bus susidorota.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.