aA
Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas nesunkiai laimėjo parlamento balsavimą dėl to, kad 2017 metų pabaigoje planuojamas referendumas dėl Didžiosios Britanijos narystės Europos Sąjungoje (ES) būtų teisiškai įpareigojantis.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas
© AP/Scanpix

„Reuters“ praneša, kad už pasiūlymą balsavo 304 parlamentarai, prieš nebalsavo nė vienas. Šiuo balsavimu valdantieji konservatoriai artėjant 2015 metų rinkimams nori įtikinti rinkėjus, kad D. Cameronas surengs referendumą dėl išstojimo iš ES. Vis dėlto balsavimas buvo simbolinis, ne, net jei šis pasiūlymas taps įstatymu, po 2015 metų rinkimų nauja vyriausybė galėtų jį atšaukti.

D. Camerono valdančiosios koalicijos proeuropietiški partneriai Liberalų demokratų partija per balsavimą susilaikė. Dauguma Leiboristų partijos parlamentarų taip pat boikotavo balsavimą ir jį apibūdino kaip "konservatorių pokalbį su savimi".

D. Cameronas, kuris nori, kad Didžioji Britanija liktų ES nare tik kitomis sąlygomis, sausio mėnesį žadėjo, kad, jei bus perrinktas, referendumą surengs pirmoje kito parlamento kadencijos pusėje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.