aA
Latvijos Seimo deputatas, "Tėvynei ir laisvei" ir Judėjimo už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę susivienijimo narys Jūris Vidinis trečiadienį pateikė parlamentui svarstyti kelias Baudžiamojo kodekso pataisas, numatančias už pedofiliją taikyti griežtą bausmę - kastravimą.
Deputatas paaiškino BNS, kad, jo nuomone, pedofilija - tai liga, kurią reikia gydyti, o "kastravimas būtų vienas gydymo būdų".

J.Vidinio pateiktą įstatymo projektą pasirašė jau keturi "Tėvynei ir laisvei"/JLNN frakcijos nariai.

Latvijoje pedofilija yra aktuali tema nuo praėjusio rudens, kai visuomenė sužinojo apie fotomodelių agentūros "Logos Centrs" bylą. Ją tiriant buvo suimti keli žmonės, tarp jų - buvęs grožio konkursų rengėjas Ainaras Eisakas, kuris, kaip teigia spauda, parūpindavęs nepilnamečių aukštiems pareigūnams.

Praėjusią savaitę A. Eisakas "už pederastiją ir lytinio potraukio tenkinimą iškreipta forma" buvo nuteistas penkeriems metams kalėjimo, bet paskelbus amnestiją jam bausmės laikas sutrumpintas perpus.

Savo ruožtu ketvirtadienį Latvijos Seime bus balsuojama dėl deputato Janio Adamsono patraukimo baudžiamojon atsakomybėn už tai, kad jis, vadovaudamas parlamento komisijai, kuriai buvo pavesta tirti pedofilijos bylą, šių metų pradžioje pareiškė, jog su šia byla yra susijęs tuometinis premjeras Andris Škėlė, tuometinis teisingumo ministras Valdis Birkavas ir Valstybinės pajamų tarnybos generalinis direktorius Andrejus Sončikas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.