aA
Visų Lietuvos socialdemokratų keliai ilgąjį savaitgalį veda į Girulius, kur „Žuvėdros“ poilsiavietėje vykstančiame sąskrydyje partiečiai siaus iki sekmadienio.
Vilija Blinkevičiūtė ir Algirdas Butkevičius
Vilija Blinkevičiūtė ir Algirdas Butkevičius
© DELFI / Kiril Čachovskij

Dalis socdemų į Girulius atvyko dar penktadienį, dauguma jų suplūdo šeštadienio rytą. Kadangi sąskrydžio svečiai nakvoja gryname ore, su savimi jie tempėsi palapines, pagalves, antklodes ir maistą.

„Sąskrydžio tikslas – pabendrauti tarybos posėdyje, priimti kai kuriuos sprendimus – paskirti atsakingąjį sekretorių, centrinio rinkimo štabo vadovą, ką tik turėjome valdybos posėdį. Po to laukia pabendravimas su partijos bičiuliais ir pabuvimas šventinėje nuotaikoje“, – DELFI sakė socialdemokratų lyderis, premjeras Algirdas Butkevičius.

Iš tarybos posėdžio žurnalistai išprašyti.

Kol partijos grietinėlė posėdžiavo tarybos posėdyje, likę socialdemokratai nenuobodžiavo.

„Kaip gražu, saulė leidžias pamažu“, – gyvai pritariant armonikai, dainavo trys jau nuo ryto įšilti spėję sąskrydžio dalyviai. Kiti žaidė krepšinį ir tinklinį. Kai kurios moterys iš miško tempė šakas ir iš jų ruošėsi daryti kompozicijas.

Kiekvienas rajonas miške įsirengė atskirus palapinių miestelius. Dalis socdemų originaliai papuošė savo teritorijas, pavyzdžiui, pastatė akį traukiančias šiaudines skulptūras, iškabino partijos lyderio A. Butkevičiaus ir europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės nuotraukas. Raseiniškiai prie savo palapinių įkurdino stambiakrūtę Raseinių Magdę.

„Mums svarbiausia žmogus, o ne biržiečių alus“, – skelbė užrašas ties Biržų skyriaus poilsiaviete.

Sąskrydžio programoje numatytos sporto varžybos, joninių laužai, koncertas-diskoteka. Sekmadienį iš ryto partiečius numatyta vaišinti kopūstiene.

Striukė – už 50 Lt

Sąskrydyje vyko prekyba raudonomis striukėmis ir kepuraitėmis su socialdemokratų simbolika. Už neperlyjamą striukę prašyta 50 Lt, kepuraitė kainavo 8 Lt.

„Kodėl tiek daug?“, – prekybininkės klustelėjo vienas vyras. „Nedaug, tik 50 Lt, vieną kartą į krautuvę nenueisi ir striukę turėsi“, – atšovė pardavėja.

Po kurio laiko ji striukę ėmė piršti DELFI žurnalistui – prekybininkė suskubo atrasti tinkamą dydį ir liepė matuotis. Moteris įtikinėjo, kad už 50 Lt įsigyta striukė tarnaus visą gyvenimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.