aA
Singapūro ministras pirmininkas įspėjo, virš miesto tvyrantis smogas gali neišsisklaidyti dar kelias savaites, o oro užterštumas viršijo visus rekordus.
Smogas Singapūre
© AP/Scanpix

Ketvirtadienį vidurdienį Singapūro oro užterštumo indeksas pasiekė 371, t. y. viršijo ankstesnius rekordus ir gerokai viršijo leistinas normas, praneša BBC.

Smogas susidarė kilus gaisrui Indonezijos Sumatros saloje.

Dvi kaimynės ginčijasi, kuriai tenka atsakomybė už smogą.

Ketvirtadienį Džakartoje vyksta neeilinis abiejų šalių aplinkosaugininkų susitikimas.

Singapūro aplinkos ir vandens išteklių apsaugos ministras Vivianas Balakrishnanas parašė socialiniame tinklalapyje „Facebook“, kad reikalaus iš Džakartos imtis veiksmų. „Jokie valstybė ar bendrovė neturi teisės teršti oro Singapūro gyventojų sveikatos ir gerovės sąskaita“, – parašė jis.

Indonezijos žmonių socialinės apsaugos ministras Agungas Laksono pareiškė, kad Singapūras vaikiškai elgiasi ir pridūrė: „Indonezijos tauta to nenori, dėl to kalta gamta.“

Smogas Singapūre
© AFP/Scanpix


Smogas Singapūre
© AFP/Scanpix

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.