aA
Pasvalio rajono Daujėnų bažnyčioje surengta pirmosios komunijos šventė baigėsi skandalu. Parapijiečiai įtaria, kad kunigas vaikams komuniją dalino neblaivus. Incidentas išvedė iš kantrybės vyskupą, kunigas išsiųstas atgailauti ir gydytis nuo alkoholizmo, praneša LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.
Į paskutinę kelionę žmogų lydėjo kryžiumi pasiramstydamas girtas kunigas
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Pirmadienį Daujėnuose - beveik sekmadieninės mišios. Vyskupas neslepia, kad iškilmės - tarsi kompensacija tiems, kurie savaitgalį pirmąją komuniją stebėjo ar ją priėmė iš galimai girto kunigo.

„Tokia tarsi kompensacija: atsiprašymas, pamaldas darė 10 valandą ryte“, - sakė vyskupas Jonas Kauneckas.

Pasvalio dekanas, pavaduojantis atgailauti ir gydytis nuo alkoholizmo išsiųstą kunigą, tikėjimo brolį gina ir kaltina žurnalistus.

„Devintus metus organizuojame Jaunimo dienas, dalyvauja po 500 žmonių jaunų žmonių. Nė vienas nei parašė, nei prisistatė. Kur tik kas nors sujudėjo - varpais paskambino - atbėgate iš karto. Kaip nepykti ant jūsų? Tai ką, jūs - šūdvabaliai? Kas jūs esat? Būtinai knaisiotis tik ten, kur mėšlas yra? Neturit ką veikti? Nėra gerų dalykų parodyti?“, - pyko dekanas Algis Neverauskas.

Tikintieji pasakojo, kad įtartinos būklės klebonas šnekėjo apie karą ir pamiršo palaiminti priėmusius komuniją. Tas pats klebonas kitoje parapijoje buvo įtartas, kad neblaivus dalyvavo laidotuvėse. Vyskupo atleidimai kunigui, regis, baigėsi.

„Jis, žinoma, sako, kad jam taip atsitiko dėl vaistų. Gali būti ir dėl vaistų, tiek to. Bet vis tiek, kadangi turi tokią problemą, tai nutarėme, kad geriau tegul Daujėnai būna be kunigo, negu šitaip“, - sakė vyskupas J. Kauneckas.

Prieš dešimtmetį Daujėnai nuskambėjo dėl kito kunigo linksmybių. Jis, švęsdamas savo gimtadienį, vidurnaktį pradėjo skambinti bažnyčios varpais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.