aA
Jungtinėse Valstijose vienas keturmetis antradienį pašovė į galvą savo šešiametį draugą, pranešė policija, o šis su mažamečiais ir šaunamaisiais ginklais susijęs incidentas buvo jau antrasis tą pačią dieną.
Keturmečiai šauliai: vienas nušovė šerifo įgaliotinio žmoną, kitas sužeidė šešiametį draugą
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Naujojo Džersio miesto Toms Riverio policija nurodė, kad keturmetis paėmė šautuvą ir pašovė savo draugą, buvusį maždaug už 14 metrų. Kol kas neaišku, kodėl ginklas iššovė.

„Berniukai žaidė, - policijos vadas Michaelas Mastronardy sakė per spaudos konferenciją. - Keturmetis nuėjo namo, paėmė iš namo šautuvą. (...) Nuaidėjo šūvis, ir šešiamečiui buvo pataikyta į galvą“.

Sužeistas berniukas gydomas ligoninėje, o jo būklė buvo sunki.

Tuo tarpu Tenesyje kitas keturmetis paspaudė užtaisyto pistoleto gaiduką ir nušovė vieno vietos šerifo įgaliotinio, kuriam priklausė tas ginklas, žmoną.

„Akimirksniu - kalbame apie kelias sekundes - tas vaikas įėjo į kambarį jiems nežinanti, pagriebė ginklą ir jis iššovė“, - Vilsono apygardos šerifas Robertas Bryanas pasakojo vietos televizijai.

„Atrodo, jog tai buvo tragiškas nelaimingas atsitikimas, - jis sakė laidai "USA Today“. - Jo (šerifo įgaliotinio) namuose paprastai nebūdavo mažų vaikų, o jo ginklai būdavo užrakinami prieš išeinant“.

Per incidentus su šaunamaisiais ginklais Jungtinėse Valstijose kasmet žūva apie 31 tūkst. žmonių, dažniausiai - nuo savo rankos. Tik apie trečdalis tų mirčių laikomos žmogžudystėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.