aA
Kauno apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį broliams Pauliui ir Martynui Riauboms, kurie kaltinti 2011 metų vasarą sumušę „Kauno automobilių stovėjimo aikštelių“ kontrolierių Vytautą Levoką.
Paulius Riauba
Paulius Riauba
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Teismas pagrindiniam kaltininkui P. Riaubai skyrė itin griežtą bausmę – 29 metų kaunietis už grotų pasiųstas septyneriems metams. Jo brolis dvynys M. Riauba atsipirko lygtine vienerių metų laisvės atėmimo bausme.

Martynas Riauba
Martynas Riauba
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Griežto teismo verdikto sulaukęs P. Riauba teigė pasinaudosiantis savo teise ir skųs teismo sprendimą.

Tuo tarpu 61 metų įsitikinęs, kad nebuvo surastas ir nubaustas pagrindinis konflikto herojus. V. Levokas teismo prašė surasti ir trečiąjį brolį, kurio pavardė byloje net nefigūravo. Broliai savo ruožtu teigia, kad V. Levokas sumušė P. Riaubą. Ši byla buvo nagrinėjama atskirai, o teismas priėmė kontrolieriui palankų sprendimą, kurį broliai apskundė.

V. Levokas iš brolių prašė priteisti 100 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti. Vėliau teisme V. Levokas atsisakė civilinio ieškinio M. Riaubos atžvilgiu, o P. Riauba nukentėjusiajam turės sumokėti 30 tūkst. Lt.

Spardė kojomis

 V. Levokas buvo žiauriai sumuštas 2011 metų liepos 27-ąją. Tuomet jis Šiaulių gatvėje, prie Geležinkelio stoties pastebėjo automobilį „Opel Combo“, kurio vairuotojas buvo nesumokėjęs už mašinos statymą.

Kontrolierius automobilį nufotografavo, užklijavo baudos lapelį ir buvo beeinąs, tačiau jį prisivijo P. Riauba. Toliau pusių pasakojimai kardinaliai skiriasi.
 
Kontrolierius tikina, kad vyras jam smogė. P. Riauba teigia, kad pirmas į darbą kumščius paleido buvęs boksininkas V. Levokas.
 
Iš tiesų medikų pagalbos prireikė ir P. Riaubai, kuriam buvo sužalotas veidas.
 
Konfliktas tuo nesibaigė.
 
P. Riauba į pagalbą pasikvietė brolį dvynį M. Riaubą. Teigiama, kad netoliese pasivytas kontrolierius buvo daužomas kumščiais, spardomas kojomis. Nuo smūgio į pilvą V. Levokui trūko plonoji žarna, jam konstatuotas sunkus sveikatos sutrikdymas.
 
Ekspertai nustatė, kad P. Riauba spyrė parkritusiai aukai mažiausiai septynis kartus. M. Riauba, ar kaip teigia V. Levokas, jo vyresnysis brolis - šešis. Prieš tai kontrolieriui teko mažiausiai 12 smūgių į galvą, krūtinę, pilvą.
 
Padėjo ir trečias brolis?
 
Kai kurie liudininkai ir pats V. Levokas įsitikinę, kad pagrindinis jo skriaudėjas buvo vyresnysis P. ir M. Riaubų brolis, tačiau jo pavardė byloje net neminima. Esą M. Riauba nusikaltimo metu sėdėjo mašinoje.
 
V. Levokas buvo pateikęs teismui prašymą surasti trečiąjį brolį, tačiau jo prašymas buvo atmestas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.