aA
LDDP lyderis Česlovas Juršėnas jau pasigenda metinio prezidento Valdo Adamkaus pranešimo Seimui.
"Šiandien yra balandžio pradžia, o kol kas nežinome, kada bus Jo Ekscelencijos Respublikos prezidento metinis pranešimas Seime, kurį jis privalo daryti pagal Konstituciją", sakė jis spaudos konferencijoje pirmadienį.

Č. Juršėnas priminė, kad dar nuo kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko laikų metinis pranešimas buvo skaitomas vasarį arba kovą.

"Mes jau užsilaukėme prezidento metinio pranešimo, o 1999 metai tikrai buvo įdomūs - yra ją įvertinti, yra ką pasverti ir yra dėl ko išdėstyti Jo Ekscelencijos poziciją, galvojant apie praėjusius ir būsimus rinkimus", kalbėjo LDDP vadovas.

Prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė BNS korespondentui sakė, kad šalies vadovas metinį pranešimą skaitys balandį, tačiau tikslios datos nenurodė. Pasak V. Gaižauskaitės, metinis pranešimas nukeltas dėl savivaldybių tarybų rinkimų, vykusių kovo 19 dieną.

Pernai metinį pranešimą prezidentas V. Adamkus Seime skaitė kovo 30 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.