aA
Barackas Obama oficialiai prisaikdintas antrajai JAV prezidento kadencijai nedidelės ceremonijos metu Baltuosiuose rūmuose, praneša bbc.co.uk.
B.Obama oficialiai prisaikdintas antrajai JAV prezidento kadencijai
© Reuters/Scanpix

Pompastiška ceremonija visuomenei bus surengta pirmadienį. Viceprezidentas Joe Bidenas buvo prisaikdintas antrajai kadencijai nedidelėje ceremonijoje jo oficialioje rezidencijoje anksčiau sekmadienio rytą. Jis taip pat pakartos priesaiką viešai pirmadienį.

Nytimes.com teigimu, ceremonija, kuri truko mažiau nei dvi minutes, patenkino konstitucinį reikalavimą, kad prezidentas prisiektų būtent sausio 20 d. 51 metų B. Obamos prisaikdinimo ceremonija vyko Baltuosiuose rūmuose, dalyvaujant jo šeimos nariams – žmonai Michelle ir dukroms Malijai ir Sašai. Prezidento priesaiką priėmė Aukščiausiojo teismo pirmininkas Johnas Robertsas.

Priesaika buvo ištarta Baltųjų Rūmų Mėlynojoje salėje, elegantiškoje erdvėje su stulbinančiu vaizdu į pietinę pievelę. Priesaiką priėmė federalinės teismų sistemos vadovas Johnas Robertsas.

B.Obama tiksliai pakartojo priesaiką, kitaip nei prieš ketverius metus, kai J. Robertsas sumaišė kelis žodžius, o šiuos B. Obama pakartojo. Dėl šios priežasties priesaika vėliau turėjo būti pasakyta iš naujo.

Pirmadienį numatytos viešos prezidento inauguracijos iškilmės prie Kapitolijaus. Dviguba B. Obamos inauguraciją lėmė tai, kad įstatymo numatyta priesaikos data - sausio 20-oji - išpuola sekmadienį. Nuo 1821 metų galioja tradicija, kad vieša ceremonija tada nukeliama į pirmadienį. Į šias iškilmes laukiama susirenkant iki 800 000 žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.