aA
Prekybos centre „The Mall“ Graikijos sostinėje Atėnuose sekmadienį detonuotas sprogmuo. Jis buvo paslėptas šiukšliadėžėje, visiškai netoli Nacionalinio banko skyriaus, praneša agentūra „Reuters“.
Atėnų prekybos centre detonuotas sprogmuo
© Reuters/Scanpix

Policijos duomenimis, sprogimas padarė didelės žalos, nesunkiai sužeisti du privačios saugos tarnybos darbuotojai.

Likus 50 minučių iki sprogimo dėl išpuolio įspėjo anonimas, paskambinęs į vieną laikraštį ir interneto portalą. Pradžioje policija į perspėjimą rimtai nereagavo, tačiau vėliau evakavo 200 žmonių.

Prekybos centras „The Mall“ yra šiauriniame Atėnų priemiestyje. Sprogimo metu dauguma parduotuvių buvo uždarytos, tačiau kavinės, restoranai ir kino teatrai dirbo. Policija ieško daugiau sprogmenų.

Praėjusiomis dienomis nežinomi asmenys Graikijoje įvykdė daug išpuolių, panaudoję padegamuosius užtaisus. Taip pat buvo šauta į premjero Antonio Samaro biurą. Anarchistai, kurie dažniausiai vykdo tokius išpuolius, jų priežastimi nurodo nepasitenkinimą finansų krize. Policija spėja, kad ir pastarąją ataką surengė anarchistai, nors prisipažinimo dar nesulaukta.

Daugelis graikų yra nepatenkinti bankais, užsienio kreditoriais ir politine klase savo šalyje. Jie kaltina vyriausybę privedus šalį prie bankroto. Graikijoje jau šešerius metus tęsiasi recesija, nedarbas pasiekė rekordines aukštumas. Pirmiausiai jauni graikai savo šalyje praktiškai nemato perspektyvų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.