aA
Per tris smūgius iš JAV bepiločių lėktuvų Jemeno Maribo provincijoje žuvo devyni įtariami „al Qaeda“ nariai, sekmadienį pranešė vienas genties vadas ir liudininkai.
Ataka prieš žvalgybos būstinę pietų Jemene
Ataka prieš žvalgybos būstinę pietų Jemene
© Reuters/Scanpix

Per vieną reidą šeštadienį buvo taikomasi į transporto priemonę, kuria Vadi Abidoje į rytus nuo Maribo miesto važiavo keturi įtariami šio džihadistų tinklo nariai, sakė vietos genties šaltinis. Maribas yra 170 km į rytus nuo sostinės Sanos.

„Keturių žuvusiųjų lavonai apdegė“, - sakė šaltinis, nenorėjęs skelbti savo pavardės. Jis pridūrė, kad buvo identifikuoti tik „al Qaeda" vietos vado Ismailo bin Jamilo palaikai.

Per kitą reidą tame pačiame rajone taip pat buvo smogta transporto priemonei, žuvo penki „al Qaeda“ nariai, tarp jų - Hamadas Hassanas Ghreibas, vėliau sakė tas pats genties šaltinis.

Anksčiau tą vakarą per reidą buvo smogta dar vienam automobiliui, kuriuo važiavo keturi žmonės, tačiau raketa prašovė pro šalį ir to automobilio keleiviai turėjo laiko pabėgti, sakė vienas liudininkas.

Nuo gruodžio 24-osios, kai tokios atakos buvo suintensyvintos, per smūgius iš JAV bepiločių lėktuvų žuvo mažiausiai 23 žmonės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.