aA
Nuo sekmadienio Valstybinio studijų fondo interneto tinklapyje  www.vsf.lt  studentai gali pateikti paraiškas socialinei stipendijai gauti.
Pradedamas paraiškų priėmimas socialinei stipendijai gauti pavasario semestre
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Elektronines paraiškas pateikti galima iki vasario 20 dienos, informuoja fondas.

Socialinė stipendija studentams yra skiriama vienam studijų semestrui ir mokama kiekvieną mėnesį iki to semestro pabaigos. Pretenduodamas gauti socialinę stipendiją ir kitą semestrą, studentas privalo fondui pateikti naują prašymą.

„Stipendija gali būti skiriama universitetų ir kolegijų studentams, gaunantiems arba turintiems teisę gauti socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymą. Pagal antrą socialinį kriterijų socialinė stipendija gali būti skiriama studentams, kuriems nustatytas 45 proc. ar mažesnis darbingumo lygis, sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis. Pagal trečią socialinį kriterijų socialinė stipendija gali būti skiriama studentams, kuriems dar nesukako 26 metai ir jie yra netekę abiejų tėvų (ar turėto vienintelio iš tėvų, t.y. jei gimimo liudijime yra įrašytas tik vienas iš tėvų, o antro įrašo nėra) arba jiems iki pilnametystės buvo nustatyta globa (rūpyba)“, - teigia Valstybinio studijų fondo Stipendijų ir finansinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Marcinkevičienė.

Priimamos tik elektroniniu būdu pateiktos studentų paraiškos, kurias galima užpildyti patvirtinus asmens tapatybę per elektroninę bankininkystę arba elektroniniu parašu.

Studentai, kurie yra netekę abiejų tėvų ar jiems iki pilnametystės buvo nustatyta globa (rūpyba), pirmą kartą besikreipiantys dėl socialinės stipendijos skyrimo turi ne tik pateikti elektroninę paraišką, bet ir iki paraiškų teikimo pabaigos pateikti dokumentus, įrodančius šią aplinkybę.

Sprendimas dėl socialinės stipendijos skyrimo yra priimamas tik pasibaigus elektroninių paraiškų teikimo laikotarpiui, todėl už pirmąjį semestro mėnesį paskirta socialinė stipendija gali būti išmokama iki semestro antrojo mėnesio 27 dienos, pažymima fondo pranešime.

Šiuo metu socialinės stipendijos dydis yra 390 litų per mėnesį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.