aA
Už motinos nužudymą teisiamas 23 metų rokiškėnas Igoris Grezniovas neatgailavo: Panevėžio apygardos teisme vyras pasakojo kraupaus nužudymo smulkmenas, nuo kurių šiurpo net visko matę teisininkai.
Igoris Grezniovas
Igoris Grezniovas
© "Gimtojo Rokiškio" nuotr.

Įniršo dėl pietų

Kraupus nusikaltimas buvo įvykdytas pernai birželyje. Vienoje rajono įmonėje pagalbiniu darbininku dirbęs I.Grezniovas lazda talžė savo gimdytoją. Ši nuo patirtų traumų mirė.

Pagal bylos medžiagą nusikaltimo išvakarėse I.Grezniovas gavo antstolio pranešimą. Šis rokiškėną informavo apie pinigus, nuskaičiuotus nuo jo sąskaitos. Susierzinęs vaikinas kitą dieną pasiprašė darbdavio laisvadienio, kad išsiaiškintų situaciją. Išeidamas į antstolių kontorą sūnus motinai pasakė, kad ši pagamintų pietus.

Kai jis grįžo, pietūs negaravo, o motina virtuvėje gurkšnojo alų. Tai sūnų labai įsiutino ir jiedu susibarė. I.Grezniovas teisme liudijo, kad motina paėmė nuo stalo virtuvinį peilį ir atstatė jam į krūtinę. Tačiau ikiteisminio tyrimo metu apie peilį kaltinamasis nebuvo užsiminęs. Esą tą pasakyti anksčiau jam buvo gėda.

Kilus barniui sūnus motinai trenkė kumščiu į veidą, o kai ši parkrito ant žemės ir susižalojo smakrą, I.Grezniovas kelis kartus jai trenkė ir spyrė. Egzekucija tuo nesibaigė. Kad nereikėtų daužyti rankomis, žmogžudys, kaip pats liudijo teisme, nuėjo į tame pačiame daugiabutyje esantį sandėliuką ir atsinešė plastikinę lazdą.

„Žygdarbį“ aplaistė

Sūnus motiną lazda daužė tol, kol ši pradėjo keistai kriokti. Tada sąmonę praradusią auką jis nutempė į kambarį, paguldė lovoje, o pats išėjo į miestą. Tą dieną motinos kambario durų I.Grezniovas daugiau nevarstė: grįžęs žiūrėjo televizorių, pasigamino valgyti, sukišo krauju aptaškytus drabužius į skalbyklę, o vėliau nuėjo miegoti.

Žmogžudyste kaltinamas rokiškėnas teismui pasakojo, kad kitą dieną įėjo į gimdytojos kambarį, pakėlė antklodę, kuria buvo motiną uždengęs, ir pamatė, jog ši apsišlapinusi. Jis bandė nuvilkti šlapius drabužius, bet vos prisilietęs prie motinos kūno suprato, jog ši nebegyva. Tada sūnus nuėjo į parduotuvę, nusipirko butelį degtinės ir su draugu išgėrė, bet apie nužudytą motiną neprasitarė. Tačiau paslėpti šiurpaus nusikaltimo nepavyko.