aA
Maskvoje pasikėsinta į Didžiojo teatro vyriausiąjį baletmeisterį Sergejų Filiną, praneša „Interfax“.
Sergejus Filinas
Sergejus Filinas
© AP/Scanpix

„Užpuolimas įvykdytas apie 23 val. 40 min. prie jo namo Maskvoje. Jis su nudegimais paguldytas į 36-ąją ligoninę“, - pranešė agentūros pašnekovas ir pridūrė, kad iki tol S. Filinas ne kartą sulaukė grasinimų iš nežinomų asmenų.

Apie vyriausiąjį baletmeisterį užklupusius nemalonumus papasakojo ir Didžiojo teatro atstovė spaudai Katerina Novikova, praneša ITAR-TASS.

Anot pašnekovės, prieš kelias dienas piktadariai įsilaužė į asmeninę S. Filino paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“ ir ten įdėjo informaciją, turėjusią diskredituoti baleto meno vadovą Didžiojo teatro vadovybės akyse.

„Be to, ne kartą buvo pradurtos Sergejaus automobilio padangos, padaryta kita žala. Vis dėlto, nepaisant viso to, buvo sunku nuspėti, kad bus prieita iki nusikaltimo“, - stebėjosi K. Novikova.

„Sergejus Jurjevičius grįžinėjo iš teatro į namus. Jis jau priartėjo, buvo prie vartų, kai jį pašaukė vienas š netoliese laukusių vyrų, - pasakojo vienas iš artisto artimųjų. - Pašaukė vardu, todėl Sergejus Jurjevičius atsisuko ir tada jam šliukštelėjo rūgštimi“.

„Life News“ pašnekovas tikino, kad S. Filinas į ligoninę nuvežtas sunkios būklės. Gydytojų teigimu, dabar baletmeisterio būklė – vidutinio sunkumo.

S. Filinas gimė 1970 metų spalio pabaigoje Maskvoje. Baigęs Maskvos choreografijos mokyklą 1988 metais buvo priimtas į Didžiojo teatro baleto trupę. Jis šoko visuose didžiuosiuose šio teatro pastatymuose – „Gulbių ežere“, „Žizel“, „Miegančioji gražuolė“ ir kituose.

Iš pirmosios santuokos su Didžiojo teatro soliste Ina Petrova S. Filinas turi sūnų Danilą. Dabar artistas vedęs baleriną Mariją Prorvič, pora augina du vaikus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.