aA
Apie išžaginimą policijai pareiškusiai 19-metei vilnietei iškelta byla pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą, melagingo pareiškimo ir melagingų parodymų davimo per apklausą.
Vilnietė, pareiškusi, kad buvo užpulta ir išžaginta gatvėje Žvėryne, melavo
© Shutterstock nuotr.

Į policiją ši dvyliktokė kreipėsi naktį iš gruodžio 30-osios į 31-ąją. Ji pareiškė, kad apie 3 val. einant Blindžių gatve ją užpuolė nepažįstamas maždaug 30 metų vyras, nusitempė į vaikų žaidimo aikštelę ir ten išžagino.

Pradėjus tyrimą pareigūnams iškart kilo įtarimų, kad mergina meluoja. Netrukus įtarimai pasitvirtino. Paaiškėjo, kad 19-metė internete susipažino su jaunu vyru, šis ją pakvietė į vakarėlį bute Žvėryne.

Ten dvyliktokė linksminosi, lytiškai santykiavo su naujuoju pažįstamu. Bet paskui tarp jų įvyko konfliktas (po sekso viešniai buvo liepta išeiti) ir moksleivė nusprendė pagąsdinti naująjį pažįstamą - išeidama ji ėmė skambinti į policiją.

Dabar 19-metei už melagingą pranešimą, pareiškimą ir parodymus gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.