aA
Sausio 13 d. 23.13 val. į Vilniaus Bendrąjį pagalbos centrą iš taksofono paskambino asmuo, pasakęs, kad Vilniaus tarptautiniame oro uoste „uždėta“ atominė bomba.
Dar vienas kvailelis atsidūrė už grotų pagrasinęs susprogdinti oro uostą
© DELFI / Tomas Vinickas

Nepraėjus nei valandai po pranešimo buvo nustatytas, sulaikytas ir uždarytas į areštinę šia nusikalstama veika įtariamas P. A., gim. 1994 m.; jam nustatytas lengvas girtumas (0,6 promilės). P. A. prisipažino melavęs apie sprogmenį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 str. 1 d. (285 str. Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę. 1 d. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Jaunuolio poelgis seka kitą, visai neseniai buvusį melagingą pranešimą apie sprogimą oro uoste. Viešojoje erdvėje šiomis dienomis plačiai kalbėta ir apie tai, kad praėjusiais metais Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas yra gavęs 26 pranešimus apie neva padėtus sprogmenis. Visais atvejais pranešėjai buvo nustatyti ir patraukti atsakomybėn. Keista, kad vis dar atsiranda norinčių mesti iššūkį visuomenei, juokauti su teisėsauga ir žaisti savuoju likimu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.