aA
"Iš tikrųjų Lietuva narystės Europos Sąjungoje ir NATO siekia individualiomis pastangomis, tačiau glaudžiai bendradarbiaudama tiek su bendrus integracinius siekius turinčiomis Lenkija, Latvija bei Estija, tiek su kitomis kaimynėmis - Rusija bei Baltarusija", kalbėjo diplomatas.

Jis pažymėjo, kad narystės NATO Lietuva siekia "ne Latvijos ar Estijos sąskaitą" bei pasisako už visų Baltijos valstybių priėmimą į aljansą.

V. Ušackas išreiškė viltį, kad Lietuva, Latvija ir Estija ir toliau liks ištikimos principui, kad vienos valstybės pasiekimas yra visų laimėjimas.

"Ankstesnis vienos Baltijos šalies pakvietimas į NATO, sustiprintų tiek kitų dviejų perspektyvas tapti aljanso narėmis, tiek visų Baltijos valstybių saugumą", pabrėžė Lietuvos UR viceministras.

Penktadienį mokslinėje konferencijoje Latvijos universitete I. Berzinis užsipuolė Lietuvos siekius įstoti į NATO anksčiau už kitas Baltijos kaimynes. Pasak ministro, tokia Lietuvos politika yra neproduktyvi ir pavojinga regiono saugumui.

Jo nuomone, Lietuvos norai tapti NATO favorite Latvijai ir Estijai kelia izoliacijos pavojų, jei jų narystė bus atidėta.

"Nekritikuočiau Lietuvos, jei tai būtų tik Baltijos vienybės reikalas. Tačiau tai visiškai skirtingas, bendros saugumo politikos regione klausimas", sakė I. Berzinis akademinei visuomenei.

Pernai balandį Vašingtone vykusiame NATO viršūnių pasitarime Latvija, Lietuva ir Estija buvo įvardytos kaip šalys kandidatės į aljansą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.