aA
Gandas, jog vokiečių verslininkai perka Baltijos televiziją (BTV), sudrebino naują sezoną pradedančią šalies televizijų rinką.
Nuvykę į Baltijos televiziją, "Lietuvos ryto" žurnalistai surado besitariančius generalinį direktorių Gintarą Songailą bei vieną jos savininkų Kęstutį Makaitį.

Į klausimą, ar šiandien Baltijos televizijoje lankėsi televiziją norintys pirkti vokiečiai, G.Songaila nusijuokė: "Tai visiškas farsas. Jokių vokiečių šiandien nebuvo".

K.Makaitis šmaikštavo, kad iš dalies vokiečiu galima būtų pavadinti jį patį, nes 1947-aisiais jis gimė pietinės Vokietijos mieste Freiberge. Užsienio svečių BTV koridoriuose nepastebėjo ir televizijos darbuotojai.

Komentuoti, iš kur galėjo pasklisti gandas apie BTV akcijų pardavimą vokiečiams, G.Songaila su K.Makaičiu atsisakė.

Tačiau abu jie patvirtino, jog "Polsat" yra pasirengęs parduoti akcijų vienai savo dukterinių firmų. Norint parduoti akcijas svetimiems pirkėjams, pirmiausia privalu jas pasiūlyti pirkti saviems akcininkams.

Tokiu būdu akcijų įsigyti buvo pasiūlyta ir BTV paliekančiam prodiuseriui Arūnui Valinskui.

Vakar rytą įvyko ir BTV generalinio direktoriaus G.Songailos ir prodiuserio A.Valinsko, praėjusią savaitę su dviem populiariausiomis laidomis - "Dviračio šou" ir "Korida", perbėgusio į LNK, pokalbis.

Pokalbio išvakarėse A.Valinskas prasitarė, jog jis, kaip ir kiti BTV akcininkai, gavo pasiūlymą pirkti akcijų. 51 proc. BTV akcijų yra įsigijusi Lenkijos telekompanija "Polsat", likusias valdo JAV lietuvis verslininkas K.Makaitis bei A.Valinskas.

Vakar generalinis direktorius prodiuseriui A.Valinskui įteikė raštą, reikalaujantį iki pirmadienio ryto atšaukti sprendimą dėl sutarties nutraukimo.

Tuo tarpu "dviratininkai" jau gavo kabinetą LNK patalpose ir pirmadienio vakarą planuoja pasirodyti eteryje su nauju "Dviračio šou" pavadinimu "Dviračio žynios".

"Lietuvos rytas"