aA
Pirmadienį Vyriausybės pasitarime nuspręsta dirbantiems valstybinių pensijų gavėjams nuo rugsėjo 1 d. atstatyti valstybines pensijas. Tai patvirtino Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Audrius Bitinas.
Nuo rugsėjo 1 d. dirbantiems valstybinių pensijų gavėjams grąžinamos „apkarpytos“ pensijos
© DELFI / Valdas Kopūstas

Taip pat pasitarime nuspręsta padidinti valstybinių ir socialinio draudimo pensijų maksimalias ribas. „Šiandien „lubos“ yra 1,3 nuo vidutinio darbo užmokesčio. Pagal Konstitucinio teismo sprendimą jos grąžinamos iki 1,5. Tiems, kas gauna valstybinę pensiją, ji nebeturėtų būti mažinama nuo rugsėjo 1 d.”, - aiškino viceministras.

Vis dėlto A. Bitinas prasitarė, kad dar kai kuriems dirbantiems pensininkams sumažintos pensijos galios iki kitų metų sausio 1 d., tačiau plačiau sprendimo nekomentavo.

Šiems likusiems metams biudžetui pensijų dydžio grąžinimas kainuos apie 4,5 mln. Lt.

Likusių pensijų sumažinimo atstatymas bus svarstomas rudenį. „Šiuo metu yra projektuojami biudžetai, žiūrima valstybės bendra finansinė situacija ir gavus naujausius makroekonominius rodiklius ir tendencijas, bus vertinama“, - kalbėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.