aA
Trečiadienį prezidentas Valdas Adamkus Lietuvos dailiojo čiuožimo porai - Margaritai Drobiazko ir Povilui Vanagui - įteikė Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinus.
"Noriu padėkoti mūsų čiuožėjams ne tik už tai, kad garsina Lietuvos vardą, bet ir už tai, jog visam pasauliui sukelia estetinio pasigrožėjimo jausmą", įteikdamas valstybinius apdovanojimus pasaulio, Europos bei "Grand Prix" varžybų bronzos medalininkams, kalbėjo V. Adamkus.

Po ordino įteikimo P. Vanagas pastebėjo, kad "anksčiau mus apdovanodavo Tarptautinė čiuožimo federacija, o dabar apdovanojo ir Lietuva". Pasak jo, gal tai pirmasis ir paskutinis toks apdovanojimas.

Naują sezoną Lietuvos šokių ant ledo pora spalio mėnesį pradės varžybomis Suomijoje, o lapkričio mėnesį dalyvaus pasaulio dailiojo čiuožimo taurės turnyre.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dešimtmečio ir Mindaugo karūnavimo - Lietuvos valstybės dienos proga - Gedimino 5-ojo laipsnio ordinas už nuopelnus Lietuvai trečiadienį įteiktas ir penkiakovininko, pasaulio čempiono Andrejaus Zadneprovskio treneriui Jurijui Moskvičiovui.

Planetos čempionu A. Zadneprovskis tapo šių metų planetos šiuolaikinės penkiakovės čempionate Italijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.