aA
Britų vadovaujamos divizijos štabe Basroje (Irake) tarnaujantis kapitonas Darius Barčius surengė kalėdinę labdaros akciją vietos vaikams, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Irake Lietuvos karininkas surengė kalėdinę labdaros akciją vietos vaikams
Irake Lietuvos karininkas surengė kalėdinę labdaros akciją vietos vaikams
Lietuvos karininkas, kaip rašoma Didžiosios Britanijos divizijos štabo išplatintame pranešime spaudai, surengė lėšų rinkimo akciją, organizavo aukcionus ir žaidimus, o už surinktus pinigus nupirko dovanų Basros vaikams.

Už tarptautinių pajėgų karių suaukotas lėšas keturiolikai Basros mokyklų buvo nupirkta įvairių sporto prekių – futbolo, krepšinio, tinklinio kamuolių berniukams, šokdynių, lankų mergaitėms.

Antrąją naujųjų metų dieną kpt. D. Barčius, lydimas Džiosios Britanijos karališkųjų oro pajėgų pulko 51-ojo eskadrono karių, su dovanomis aplankė mokyklas, tarp jų Al-Irfan ir Al Takafa pradines bei Tabaro ir Al Kudo vidurines mokyklas. Daugelyje mokyklų mokosi per 500 vaikų.

Akcijos metu surinkta daugiau nei 1 tūkst. 500 JAV dolerių.

Šiuo metu Irake tarnauja per 100 Lietuvos karių, penki iš jų – britų vadovaujamos divizijos štabe.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.