aA
Neramiame Baskijos regione ketvirtadienį šalia vieno baskų socialistų centro nugriaudėjo nedidelis sprogimas, pranešė policija, pažymėjusi, kad per jį buvo apgadintas pastatas, bet žmonės nenukentėjo.
Sprogstamasis įtaisas, kuris netoli Bilbao esančiame Sopelanos mieste buvo detonuotas Ispanijai švenčiant Trijų Karalių šventę, kuri šioje šalyje yra ne mažiau svarbi už Kalėdas, buvo pagamintas iš petardos ir degaus skysčio, pažymėjo policijos atstovas spaudai.

Jis atsisakė pakomentuoti, ar dėl šio sprogimo kalta baskų separatistų grupuotė ETA.

ETA, kuri per savo kampaniją už Baskijos nepriklausomybę nuo 1968 metų jau nužudė apie 850 žmonių, dažnai rengia išpuolius prieš politines organizacijas ir verslo įmones.

Praėjusį mėnesį ši grupuotė, kurios gretas praretino daugiau negu šimtas pernai įvykusių areštų, Madrido apylinkėse susprogdino penkias bombas, o vėliau surengė nedidelę ataką prieš policijos kareivines.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.