aA
Dezertyravimu kaltinamas JAV jūrų pėstininkų kapitonas Wassefas Ali Hassounas, kuris buvo paslaptingai dingęs iš dalinio Irake ir atsiradęs Libane, vėl dingo ir veikiausiai sugrįžo į Libaną, trečiadienį pranešė pareigūnai.
JAV kariuomenės pareigūnai patikrino bankomatų atskaitas, iš kurių gali spręsti, kad W.A.Hassounas išvažiavo į Kanadą, o iš ten grįžo į gimtąjį Libaną, sakė vienas JAV pareigūnas, prašęs neskelbti pavardės. Jūrų pėstininkų korpusas trečiadienį jį oficialiai paskelbė dezertyru.

Jūrų pėstininkų korpuso atstovas spaudai majoras Mattas Morganas sakė, jog W.A.Hassounas po jam skirtų Naujųjų metų atostogų su šeima Jutos valstijoje antradienį negrįžo į bazę ir neprisistatė į tarnybą.

Jūrų pėstininkų korpuso pareiškime sakoma, jog "jo vadovybė oficialiai paskelbė karį dezertyru ir leido civilinei valdžiai sulaikyti Hassouną bei perduoti karinėms tarnyboms".

"Kai jis vakar (antradienį) nepasirodė korpusas susisiekė su jo šeima, - sakė M.Morganas. - Jie negalėjo suteikti jokios naudingos informacijos".

W.A.Hassounas praėjusį birželį dingo iš savo dalinio Irake, kur dirbo arabų kalbos vertėju, ir vėliau atsirado Libane. Tada jis aiškino, jog jį buvo pagrobę kovotojai.

Jūrų pėstininkai gruodžio 9 dieną paskelbė, jog W.A.Hassounui pateikti kaltinimai dėl dezertyravimo, o jo versija apie pagrobimą pripažinta išsigalvota. Karys taip pat buvo apkaltintas dėl vyriausybės turto praradimo bei 9 mm pistoleto vagystės. Pasak pareigūnų, gali būti, jog dabar jam bus pateikta daugiau kriminalinių kaltinimų.

Nors už dezertyravimą karo metu JAV kariuomenėje numatyta mirties bausmė, jūrų pėstininkų teigimu, šiuo atveju jos nebus prašoma.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.