aA
Kauno policijos pareigūnai ketvirtadienį dviem paroms sulaikė 44 metų Reginą Grabauskienę, kuri įtariama apgaulės būdu pasisavindavusi pinigus iš užsienyje norinčių įsidarbinti asmenų. Iki ketvirtadienio į policiją kreipėsi 5 asmenys, minėtai pilietei už įdarbinimą užsienyje sumokėję po 2 tūkst. litų.
Sulaikyta sukčiaujanti darbų užsienyje "išrūpintoja"
© DELFI (R.Gečiūnaitės nuotr.)

Pareigūnų duomenimis, moteris siūlydavusi darbą Norvegijoje bei Švedijoje, moterims - siuvyklose arba daržovių apdirbimo įmonėse, vyrams - žuvų fabrikuose.

Imdama pinigus, R. Grabauskienė sudarytose sutartyse nurodydavo, kad iš "klientų" pinigus skolinasi. Dažniausiai sutartyse ji pateikdavo teisingus savo anketinius duomenis, teigiama Kauno miesto policijos atstovės spaudai Ramunės Gražulienės pranešime spaudai.

Yra žinoma, kad šia neteisėta veikla sulaikytoji moteris užsiėmė nuo praėjusių metų balandžio iki dabar. Gali būti, kad į jos pinkles Lietuvos piliečiai pakliūdavo ir anksčiau. Turima duomenų, jog daugiausia nukentėjusiųjų - asmenys iš Kauno, tačiau neatmetama galimybė, kad dėl darbo užsienyje į R. Grabauskienę kreipdavosi ir žmonės iš kitų miestų.

Moteriai pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo. Atliekamas tolimesnis tyrimas. Policijos pareigūnai prašo atsiliepti nuo šios moters nukentėjusius asmenis ir paskambinti tel. Kaune 303 816, 303 800.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.