aA
“Lietuvos ryto” teigimu, išlaikoma iš mokesčių mokėtojų pinigų Prezidentūra nenoromis suteikia žinių apie savo finansinius reikalus. Dienraščio žiniomis, Prezidentūra gali turėti maždaug 300 tūkst. litų skolų. Be to, dienraščio teigimu, yra slepiamos ir prezidento patarėjų algos.
Prezidentūra
Prezidentūra
© DELFI
Pasak Prezidento spaudos tarnybos vadovo Mariaus Lukošiūno, patarėjų atlyginimai bei priedai yra konfidencialus dalykas. "Lietuvos ryto" žiniomis, kai kurių patarėjų atlyginimai gali būti mokami pagal individualius susitarimus, o ne pagal įstatymus.

Prezidentūros vyriausiąja finansininke dirbanti Irena Bigelienė anksčiau geranoriškai suteikdavo informaciją apie šios institucijos finansinę padėtį, tačiau prieš kelias dienas pasiteiravus, kaip Prezidentūra baigė finansinius metus, teigė, kad institucijos darbuotojai turi teisę bendrauti su žurnalistais tik per Spaudos tarnybą.

Jos vadovo M.Lukošiūno teigimu, kol kas dar negautos visos sąskaitos.

M. Lukošiūnas dienraščiui taip pat sakė neturįs informacijos, kiek pinigų reikia visų patarėjų atlyginimams, tačiau pripažino, kad šalies vadovo komanda per kelerius metus padidėjo.

Šiuo metu prezidentas Valdas Adamkus turi 28 patarėjus, 8 konsultantus ir 3 referentus. Dar vienas patarėjas turėtų pradėti dirbti sausio pabaigoje.

2001 metų spalį tuomečio šalies vadovo komandoje buvo tik 14 patarėjų (trys iš jų algų negaudavo), 12 referentų ir 2 be atlygio dirbę konsultantai.

Savo gausiam autoūkiui išlaikyti Prezidentūra praėjusiais metais skyrė 400 tūkst. litų. Nors automobilių esama ir senų, šiemet naujų pirkti neketinama.

Kaip rašoma "Lietuvos ryto" publikacijoje, nemaža finansine našta Prezidento institucijai tapo senoji Prezidentūra Kaune, kuriai išlaikyti 2005 metais teks skirti 280 tūkst. litų. Nors buvusi Lietuvos prezidentų rezidencija šiuo metu stovi tuščia, joje yra įsteigta 10 darbuotojų etatų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.