aA
Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi atleido vyrui, kuris pataikė jam į galvą kameros trikoju, ir pakvietė savo užpuoliką apsilankyti Romoje.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
© EPA-ELTA
S.Berlusconi rėmėjai sako, kad sprendimas atleisti 28 metų italui mūrininkui rodo, koks ministras pirmininkas kilniaširdis, tačiau kai kurie priešininkai spėlioja, ar tik jis nesiekia didinti savo populiarumą.

Roberto Dal Bosco trikojį į politiką metė Naujųjų metų išvakarėse, vaikštinėdamas po garsiąją Romos Navonos aikštę. S.Berlusconi buvo sužeistas nesunkiai - jam kliuvo į dešinę ausį.

Iš pradžių R.Dal Bosco žurnalistams aiškino taip padaręs todėl, "kad jo nekenčia", tačiau paskui parašė verslo magnatui ir politikui laišką, kuriame tikino taip pasielgęs "euforijos" akimirką.

Tada S.Berlusconi paskambino R.Dal Bosco, kuris gyvena netoli šiaurinio Mantujos miesto ir yra pagrindinės opozicinės kairiųjų partijos šalininkas, norėdamas pranešti, kad nereikalaus iškelti jam bylos.

"Kai kitą kartą atvažiuosite į Romą, paskambinkite man", - neva pasakęs R.Dal Bosco ministras pirmininkas, teigiama remiantis antradienį vykusio telefoninio pokalbio išklotine, kuri spausdinama didžiausiame Italijos laikraštyje "Corriere della Sera".

"Galėtume susitikti ir pažvelgti vienas kitam į akis. Tada suprasite, kad aš niekam nelinkiu bloga", - sakė S.Berlusconi. Paskui jis pasikalbėjo su nerimaujančia R.Dal Bosco motina ir jai pasakė: "Aš irgi turiu motiną".

Ministro pirmininko rėmėjai pavadino šį gestą kilniaširdišku, kuris didžia dalimi katalikiškoje Italijoje greičiausiai suvirpins žmonių širdis.

Tačiau opozicijos politikai apkaltino S.Berlusconi naudojantis padėtimi, o kai kas teigė, kad pagrindo tokiam išpuoliui davė tiesmukas politiko vadovavimo stilius.

Poetas ir senatorius iki gyvos galvos Mario Luzi pareiškė, kad iš spaudos puslapiuose pasirodžiusių nuotraukų, kuriose S.Berlusconi įamžintas su dideliu pleistro lopu, matyti, kaip jis "vaidina auką", ir palygino ministrą pirmininką su karo laikų Italijos diktatoriumi Benito Mussolini.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.