aA
Penki šeimos nariai buvo nužudyti penktadienį Pakistane per įtariamą "garbės nužudymą", pranešė policija. Netrukus bus patvirtintas naujas įstatymas, pagal kurį "garbės nužudymai" bus baudžiami mirties bausme.
Anot policijos, ginkluoti vyrai, įsiveržę į Munnawaros Mai namus, nušovė ją, jos vyrą Mukhtarą, dvejų metų sūnų bei Muchtaro motiną ir brolį.

Munnawara ir Mukhtaras pabėgo iš namų ir susituokė 2002 metais. Jauna moteris nepakluso tėvų, reikalavusių, kad ji ištekėtų už savo pusbrolio, norui. Policijos vado Mohammado Jamilo teigimu, moters šeima vis dar pyko dėl jos sprendimo.

"Manoma, kad tai gali būti "garbės nužudymo" atvejis", - pridūrė jis. Policija sulaikė tris asmenis, įtariamus prisidėjus prie penkių žmonių nužudymo.

Nusikaltimas buvo įvykdytas likus nedaug laiko, kai šalies prezidentas Pervezas Musharrafas pasirašys įstatymą, pagal kurį už tokio pobūdžio "garbės nužudymus" nusikaltėliai bus baudžiami mirties bausme, teigia Pakistano žiniasklaida.

Šimtai moterų kiekvienais metais visame Pakistane yra nužudomos už neištikimybę, sutuoktinių pasirinkimą be šeimos narių pritarimo arba dėl per mažo kraičio.

Žmogaus teisių gynėjai teigia, jog naujasis įstatymas užkirs kelią smurtui prieš moteris, tačiau pabrėžė, kad taip pat padės nusikaltėliams su aukos artimaisiais susitarti be teismo, sumokėjus jiems atitinkamą kompensaciją.

2003 metais Pakistane įvykdyta daugiau nei 1 tūkst. 200 "garbės nužudymų".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.