aA
Liberalų ir centro frakcijos narys Gintaras Šileikis užregistravo Darbo kodekso pakeitimo projektą, kuriuo siūloma leisti darbuotojams, kuriems nustatytas sutrumpintas darbo laikas, dirbti darbus pagal dvi ar daugiau darbo sutarčių, t.y. daugiau nei vienu etatu.
Vienišas žmogus, kostiumas, (IT), sprendimas
© Corbis/Scanpix
Šiuo metu Vyriausybė, remdamasi Darbo kodekso reikalavimais, yra nustačiusi ratą darbuotojų, kurių darbo laikas yra sutrumpintas. Prie tokių priskiriami dauguma pedagoginių ir sveikatos priežiūros darbuotojų. Remiantis pateikiamais Darbo kodekso išaiškinimais, šiems asmenims draudžiama dirbti tuos pačius darbus ilgiau nei tai nustatyta Vyriausybės.

Išplatintame pranešime G.Šileikis teigia, kad toks draudimas ne tik kelia abejonių dėl jo atitikimo darbo santykių stabilumo bei teisėtų lūkesčių apsaugos reikalavimams, bet ir pažeidžia pedagogų bei sveikatos priežiūros specialistų paslaugomis besinaudojančių gyventojų interesus.

G.Šileikis atkreipė dėmesį į tai, kad uždraudus papildomai dirbti pedagogams ir gydytojams, kurių trūkumas ne didmiesčiuose akivaizdus, žmonės netenka galimybės pasinaudoti kvalifikuotų specialistų paslaugomis ir iškyla grėsmė, kad specialistai, neturėdami galimybės užsidirbti pragyvenimui pakankamų pajamų, bus priversti palikti darbo vietas. “Vargu ar kas veržtųsi dirbti po 12 valandų per dieną, jei tai nebūtų vienintelė išeitis užsitikrinant pragyvenimui pakankamas pajamas”, – teigia G. Šileikis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.