aA
Antradienį Seimas priėmė prezidento grąžintus Poligrafo naudojimo bei Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymus su visomis šalies vadovo teiktomis pataisomis.
Pustuštėje salėje Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algirdas Katkus pasiūlė parlamentarams pritarti prezidento veto, nes salėje buvo mažiau nei 71 Seimo narys. Tiek balsų mažiausiai reikia atmesti prezidento veto.

Krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius pareiškė, jog jis nedalyvaus balsavime, kurio rezultatas ir taip aiškus.

Atitinkamai už pirmojo įstatymo priėmimą su pataisomis balsavo 44, už antrojo – 46 Seimo nariai.

Vetuodamas Poligrafo naudojimo įstatymą, prezidentas Valdas Adamkus teigė, kad jam kyla abejonių dėl kai kurių poligrafo naudojimo įstatymo nuostatų atitikimo Konstitucijai, taip pat, V. Adamkaus nuomone, nepakankamai tiksliai reglamentuoti įstatymo taikymo atvejai ir sritys bei nenumatytas poligrafo sertifikavimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.