aA
Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis pirmadienį pareiškė, jog jis svarsto galimybę inicijuoti Baudžiamojo kodekso pataisas, pagal kurias lenkimas nusižudyti būtų laikomas nusikaltimu. Į tokios nusikalstamus veikos apibūdinimą, Seimo pirmininko nuomone, turėtų įeiti ir lenkimas badauti, nes "nusižudyti galima ir badaujant".
Spaudos konferencijoje Seime V. Landsbergis taip pat išsakė abejonių, ar už bado akcijas rengiančių darbininkų nugarų nestovi kokios nors jėgos, siekiančios savo politinių tikslų.

V. Landsbergis neįvardijo tų jėgų, tačiau sakė, jog būsima vyriausybė, kuri ateis į Seimą po rinkimų, suinteresuota, kad "kieno nors gyvybė kybotų ant plauko dabar, o ne po Seimo rinkimų".

Opozicijos atstovai kategoriškai atmetė Konservatorių partijos lyderio įtarimus. Pasak po V. Landsbergio kalbėjusių A. Brazausko socialdemokratinės koalicijos atstovų Česlovo Juršėno ir Vytenio Andriukaičio, "už badaujančiųjų nugarų stovi tik "vargo ir skurdo šmėkla bei jų šeimos".

"Jei V. Landsbergis visiškai nesusigaudo, kas vyksta, tegu jis nuvažiuoja ir pasikalba su badaujančiaisias," siūlė V. Andriukaitis.

Seimo pirmininkas spaudos konferencijoje taip pat abejojo, ar kartais įmonių kreditoriai ir darbininkai nėra slapta ar viešai susitarę su įmonių savininkais tęsti įmonių merdėjimą.

"Bankrotas neskelbiamas, įmonės nedirba, o darbininkams metų metus yra skaičiuojamas atlyginimas", sakė V. Landsbergis.

Seimo pirmininko teigimu, "Inkaro" bendrovėse naktį vykdavo darbas, o pagaminta produkcija būdavo parduodama Gariūnų turguje.

"Abejoju, jog profsąjungos atstovai to nežinojo", sakė V. Landsbergis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.