aA
Prezidentas Valdas Adamkus susigrąžino populiariausio šalies politiko vardą, kurį prieš mėnesį buvo perleidęs premjerui Algirdui Brazauskui. Anot visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" lapkričio 11-14 dienomis atliktos apklausos, 20,3 proc. respondentų mano, kad V.Adamkus geriausiai atstovauja jų interesams. Spalį taip galvojo 20,4 proc. respondentų.
V.Adamkus švenčia gimtadienį
V.Adamkus švenčia gimtadienį
© ELTA
Antroje vietoje yra populistinės Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas - 16,8 proc. apklaustųjų mano, kad jis geriausiai atstovauja jų interesams (prieš mėnesį 18,8 proc.).

Iš pirmos į trečią vietą nukritusį socialdemokratų lyderį premjerą A.Brazauską remia 16,2 proc. apklaustųjų. Prieš mėnesį 21,2 proc. respondentų manė, kad jis geriausiai atstovauja jų interesams.

Ketvirtas yra Tėvynės sąjungos lyderis parlamentaras Andrius Kubilius (7,8 proc. apklaustųjų mano, kad jis geriausiai atstovauja jų interesams), penktas - už Konstitucijos pažeidimus nušalintas eksprezidentas Rolandas Paksas (7,5 proc.), šešta - Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkė parlamentarė Kazimira Prunskienė (7,4 proc.), septintas - socialdemokratas Česlovas Juršėnas (7,3 proc.).

Seimo pirmininkas, socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas užima tik aštuntą vietą (7,2 proc.), nors prieš mėnesį jis buvo ketvirtas (tuomet 11 proc. apklaustųjų manė, kad jis geriausiai atstovauja gjų interesams).

Į geriausiai žmonių interesams atstovaujančių politikų dešimtuką taip pat pateko socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė (5,5 proc.), ir policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius (3,9 proc.).

Kitoje - palankiai ir nepalankiai vertinamų visuomenės veikėjų - lentelėje V.Grigaravičius užima pirmą vietą. Lapkritį jį palankiai vertino 69,3 proc. respondentų (3,4 proc. punkto daugiau nei spalį).

Antrą vietą užimantį prezidentą V.Adamkų palankiai vertina 67,2 proc. apklaustųjų (3,7 proc. punkto daugiau nei prieš mėnesį).

Trečioje vietoje yra Č.Juršėnas (57,1 proc.), ketvirtas - A.Brazauskas (48,2 proc.), penktas - A.Paulauskas (38,3 proc.).

Apklausų rezultatus šeštadienį skelbia dienraštis "Lietuvos rytas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.