aA
Šią savaitę Norvegijos Haldeno mieste gyvenanti Brita Loevaas savo pašto dėžutėje rado laišką, kuris jai buvo išsiųstas iš Oslo prieš 54 metus. Reikėjo daugiau kaip pusės amžiaus, kad laiškas įveiktų mažiau nei 90 kilometrų nuotolį.
Paštas, pašto dėžutė
Paštas, pašto dėžutė
© DELFI
Laišką, kuriame pasakojama apie kasdienius reikalus, parašė B. Loevaas anyta, mirusi prieš daugelį metų. Tad žinia "iš ano pasaulio" labai nudžiugino adresatę. "Tikrai nuostabu gauti laišką po šitiek metų", - sakė moteris laikraščio "Halden Arbeiterbladet" korespondentui.

"Mano sūnui tada buvo dveji metai, o dabar jis jau galvoja apie pensiją", - pareiškė garbaus amžiaus ponia. Anot B. Loevaas, toks netikėtas laiškas padėjo jai dar sykį prisiminti praėjusius metus.

Pašto darbuotojai teigia, jog laiškas taip vėlai pateko į reikiamą dėžutę todėl, kad buvo užkritęs už korespondencijos skirstymo lentynų.

Atsiprašyti ponios B. Loevaas atvyko speciali delegacija su gėlių puokšte. Be to, adresatė neturės padengti pašto rinkliavos skirtumo - dabar ant laiško reikėtų klijuoti beveik 25 kartus brangesnį pašto ženklą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.