aA
Ketvirtadienio rytą Skandinaviją užklupus smarkioms vėtroms, visame regione be elektros liko tūkstančiai šeimų ir buvo nutrauktas sausumos, jūrų bei oro transporto eismas.
lietus
© Reuters/Scanpix
Audra į Daniją įsiveržė ties Šiaurės jūros krantais. Daugelyje vakarinės šalies dalies vietovių vėjo greitis siekė iki 30 metrų per sekundę, o bangų aukštis - nuo trijų iki keturių metrų, pranešė Danijos meteorologijos institutas ir gelbėjimo tarnybos.

Kaip teigė šalies kelių valdyba, ketvirtadienio rytą dėl stipraus vėjo rytinę ir vakarinę šalies dalis jungiančiu tiltu maždaug tris valandas buvo draudžiamas eismas.

Vėjo gūsiai išvertė kelias dešimtis medžių ir nuplėšė namų stogus, o centrinėje Danijoje, Fiūno saloje esantis Odensės miestas sprogus transformatoriui maždaug pusvalandį buvo likęs be elektros.

Daug kur tarp Danijos salų nevyksta laivyba, taip pat neplaukia keltai į Norvegiją, Švediją ir Vokietiją. Darbą buvo priverstas nutraukti ir Kopenhagos oro uostas, kuriame apribotas pakilimų bei nusileidimų skaičius.

Skandinavijos oro linijos SAS - didžiausios regione skrydžių operatorės - teigia esančios priverstos atšaukti apie dešimt skrydžių iš Danijos, o likusieji dėl audros vėluos maždaug valanda.

Švediją šį sezoną užklupo pirmoji smarki pūga. Ketvirtadienį iš Stokholmo oro uosto SAS atšaukė 61 iš 282 skrydžių, o kitus ketina kelioms valandoms atidėti.

Dėl pūgos Švedijoje vėluoja traukiniai, greitkeliuose apstu avarijų. Pasak elektros energijos tiekimo bendrovių "Sydkraft" ir "Vattenfall", ketvirtadienį apie pietus šalyje be elektros buvo likę apie 15 tūkst. namų.

Kaimyninės Norvegijos Oslo oro uoste dėl audros ketvirtadienį atšaukta dešimt skrydžių, nes išvakarėse gausiai prisnigus, jame negali nusileisti lėktuvai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.