aA
Ketvirtadienį Seimas priėmė nutarimą, kuriuo patvirtino Seimo komitetų narių skaičių. Už tokį nutarimą balsavo 97 Seimo nariai, susilaikė 9 parlamentarai, niekas nebuvo prieš. Seime, kaip ir anksčiau, bus 14 komitetų.
Lietuvos Seimas, parlamentas, pirmasis Seimo posėdis, parlamentarai, seimūnai
Pirmasis naujojo Seimo posėdis
© DELFI
Daugiausiai Seimo narių - 24 - dirbs Europos reikalų komitete, mažiausiai - po 7 Seimo narius - turės Sveikatos reikalų, Žmogaus teisių bei Informacinės visuomenės ir plėtros komitetai.

Aplinkos apsaugos komitete dirbs 8 parlamentarai, Socialinių reikalų ir darbo bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetuose - po 10 Seimo narių, Kaimo reikalų - 11, Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Švietimo, mokslo ir kultūros - po 12 parlamentarų, Teisės ir teisėtvarkos - 13. Biudžeto ir finansų bei Užsienio reikalų komitetuose turėtų dirbti po 14 Seimo narių, Ekonomikos komitete - 15 parlamentarų.

Palyginti su praėjusios kadencijos Seimu, komitetuose dirbančių parlamentarų skaičius pasikeitė labai nedaug. Kai kur vienu ar dviem parlamentarais bus mažiau, kitur - daugiau.

Kaip numato Seimo Statutas, tikslus kiekvieno komiteto narių skaičius nustatomas Seimo nutarimu.

Ketvirtadienį po pietų Seimas ketina, laikantis proporcinio atstovavimo principo, patvirtinti Seimo komitetų sudėtį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.