aA
Atkąstas skrebutis su sūriu, neva vaizduojančiu Mergelę Mariją, į internetinio aukciono "eBay" svetainę pritraukė tūkstančius smalsuolių. Viena JAV Floridos valstijos gyventoja aukcione parduoda šį skrebutį, kuris, anot jos, per dešimt metų atnešė jai didžiulę laimę.
Iš pradžių "eBay" nutraukė aukcioną, įtarusi, jog tai gali būti pokštas. Tačiau dabar, rodos, kompanija yra įsitikinusi, kad "eksponatas" yra autentiškas.

Vienas asmuo už šį skrebutį pasiūlė 99,9 mln. JAV dolerių, tačiau vėliau pasirodė, kad tai buvo tik pokštas. Pati skrebučio savininkė 52 metų Diana Duyser nurodė pradinę 3 tūkst. JAV dolerių aukciono kainą ir prašė žmonių nepateikinėti melagingų pasiūlymų.

Moteriškė papasakojo visą stebuklingo kąsnelio istoriją. "Šį sumuštinį padariau prieš 10 metų. Tik jo atsikandus, pamačiau į mane žvelgiantį veidą - tai buvo Mergelė Marija. Aš buvau tiesiog šokiruota", - sakė moteris.

Nuo tada D.Duyser saugojo stebuklingąjį skrebutį įvyniotą į vatą stikliniame rėmelyje. Anot moters, nors praėjo jau dešimt metų, skrebutis nepelija bei nebyra, todėl moteris jį laiko "stebuklu".

D.Duyser taip pat mano, kad šis skrebutis jai atnešė sėkmę: neseniai vietos kazino ji laimėjo 70 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau "eBay" tinklapio lankytojai yra skeptiškai nusiteikę. Vieni šaipydamiesi internete paskelbė parduodantys ant skrebučio su Elvio ar "sudeginto George'o W. Busho" atvaizdais.

Kiti savo ruožtu mėgino parduoti sportinius marškinėlius su D.Duyser skrebučio atvaizdu. Vienas pradedantysis dailininkas aukcionui pateikė akvarele nutapytą skrebučio "portretą". Tačiau paties skrebučio pirkti niekas nepanoro.

Nekreipdama dėmesio į pašaipūnus, D.Duyser tiki savo skrebučio stebuklingumu. "Aš iš tiesų tikiu, kad tai Mergelė Marija - Dievo motina", - sakė ji.

"eBay" atstovas Hani Durzy sakė, kad kompanija nusprendė leisti tęsti aukcioną. "Nėra pagrindo manyti, kad pardavėja nėra linkusi parduoti šio skrebučio didžiausią sumą pasiūliusiam asmeniui", - sakė jis.

D.Duyser galimam pirkėjui, kuris panorės sumokėti tūkstančius ar net milijonus dolerių už šį sumuštinį, pridėjo raštelį. "Norėčiau atkreipti visų kainų siūlytojų dėmesį, jog šis eksponatas nevalgomas", - parašė D.Duyser.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.