aA
Viena uostamiestyje dirbusi buhalterė įtariama pavogusi daugiau nei 2 milijonus litų. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, o Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai surašė kaltinamąjį aktą baudžiamojoje byloje dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, piktnaudžiavimo tarnyba, apgaulingos apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo bei jų panaudojimo.
Litai, pinigai, banknotas, šimtas
Litai
© DELFI
Kaltinimai dėl šių nusikaltimų pareikšti buvusiai Klaipėdos jūreivystės kolegijos vyriausiajai buhalterei 60 metų Reginai Dzidzinienei. Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Anot Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovės ryšiams su žiniasklaida Palmiros Martinkienės, tyrimo metu nustatyta, kad nuo 1991 iki 2002 metų gruodžio 1 dienos Regina Dzidzinienė, dirbdama Lietuvos jūreivystės kolegijos vyriausiąja finansininke, savanaudiškais tikslais į keturių komercinių įmonių, tarp kurių buvo ir jos pačios individuali įmonė, sąskaitas iš Lietuvos jūreivystės kolegijos sąskaitos 95 kartus padarė neteisėtus mokėjimus ir tokiu būdu pasisavino svetimo turto už 2 milijonus 301 tūkst. 285 litus.

Beje, tuo pat metu ji ėjo ne tik Jūreivystės kolegijos vyriausiosios buhalterės pareigas, bet ir tvarkė tų įmonių, į kurių sąskaitas neteisėtai pervedinėjo pinigus, finansus, tai yra jose pati dirbo buhaltere. Po to, kai pinigai būdavo pervesti, jie iš įmonių kasų per kitą asmenį būdavo paimami grynaisiais, atskaičius atitinkamas sumas už banko paslaugas.

Artimiausiu metu ši byla turėtų būti pradėta nagrinėti Klaipėdos apygardos teisme.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.