aA
Irako laikinojo parlamento pirmininko pavaduotoją Nassirą Ayefą jo namuose Bagdade per antradienį anksti ryte surengtą operaciją areštavo JAV pajėgos, sakė jo partijos atstovas. "Palaikome ryšį su vyriausybe ir Nacionaline Taryba (parlamentu), kad užtikrintume jo paleidimą, nes ponas Ayefas dėl užimamo posto turi neliečiamybę", - žurnalistams sakė Irako islamo partijos atstovas Iyadas al Samarrai.
Fotografui pozuoja JAV kariai Irake
Fotografui pozuoja JAV kariai Irake
© Reuters/Scanpix
I.al Samarrai taip pat kreipėsi į premjerą Iyadą Allawį ir Nacionalinės Tarybos pirmininką Fouadą Maasumą ir paragino juos įsikišti.

Kalbėdamas per televiziją "al Jazeera", I.al Samarrai užsiminė, kad N.Ayefo areštas yra susijęs su "spaudimu Islamo partijai dėl jos nacionalistinės pozicijos įvykių Irake klausimu".

Irako islamo partija, kuri yra sunitų judėjimas, praėjusią savaitę pasitraukė iš vyriausybės protestuodama dėl JAV vadovaujamo Faludžos puolimo, kurio tikslas buvo iš sukilėlių perimti šio miesto kontrolę.

N.Ayefas vadovavo Nacionalinės Tarybos delegacijai, kuri siūlė derėtis su Faludžos lyderiais ir taip siekti išvengti puolimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.