aA
Bagdade pirmadienį apšaudžius Lenkijos ambasadą, į pastatą pataikė du minosvaidžio sviediniai. Niekas iš ambasados darbuotojų nenukentėjo. Informaciją apie Lenkijos ambasados pastato apšaudymą patvirtinęs Užsienio reikalų ministerijos informacijos departamento vicedirektorius Jaroslavas Drozdas pranešė, kad vienas iš sviedinių pataikė šalia lango.
Karas, ginklai
Karas, ginklai
© Reuters/Scanpix
Manoma, kad buvo taikoma į ambasados langą, bet užpuolikai nepataikė į tikslą, nes apšaudymas vyko iš gretima gatve judėjusio automobilio. Nuošali gatvelė, kur stovi Lenkijos ambasada yra visiškai uždaryta eismui, ją ir ambasados pastatą saugo Irako policija ir Lenkijos vyriausybės apsaugos biuro kariškiai.

Pastatas papildomai izoliuotas betono plokštėmis.

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas pažymėjo, kad po šiandieninio incidento bus atlikta ambasados saugumo analizė, bet dar per anksti atsakyti į klausimą, ar ambasados darbuotojai turėtų evakuotis į Lenkiją.

Po pastaruoju metu padaugėjusių išpuolių prieš lenkų stabilizacinę misiją Irake parlamentinė Lenkijos valstiečių partija pirmadienį pranešė pradėsianti rinkti parašus po peticija prezidentui neatidėliotinai atšaukti iš Irako lenkų karius.

Lietuvos radijas