aA
JAV pajėgoms iš lėktuvų, artilerijos pabūklų ir minosvaidžių apšaudžius įtariamus sukilėlių taikinius Faludžoje, pirmadienį šiame Irako mieste kilo naujos kovos, pranešė korespondentai. Netrukus po to, kai į miestą buvo paleisti mažiausiai penki artilerijos sviediniai ir buvo surengti antskrydžiai, girdėjosi susišaudymai ir sprogimai.
Puolama Faludža, karas Irake
Faludža paskendo dūmuose
© AFP/Scanpix
JAV pajėgos praėjusią naktį taip pat kartais šaudydavo iš minosvaidžių.

Amerikiečių kariškiai pranešė, kad buvo taikomasi į įtvirtintą požeminį bunkerį su tuneliais, vedančiais į ginklų sandėlius, kurių viename buvo ir priešlėktuvinis pabūklas.

Kariškių pranešime sakoma, kad likviduojami dar likę pasipriešinimo židiniai ir ginklų atsargos, sukauptos pastatuose, tarp jų - mečetėse.

"Per vieną užduotį anksti lapkričio 15-ąją buvo atakuotas bunkerio kompleksas labiausiai į pietus nutolusioje negyvenamoje Faludžos dalyje. (Ji pradėta) po to, kai tarptautinės pajėgos aptiko požeminį bunkerį ir plienu sutvirtintus tunelius", - sakoma pranešime.

"Tie tuneliai jungė objektus, kuriuose buvo pilna ginklų, taip pat - priešlėktuvinė artilerijos patranka, gultai, sunkvežimis ir įtariama ginklų slėptuvė", - rašoma toliau.

JAV karininkai nurodė, kad po savaitę trukusių intensyvių mūšių su partizanais Faludžos kontrolė visiškai atgauta. Faludžą kontroliuojančių jūrų pėstininkų dar laukia užduotis likviduoti "pasipriešinimo židinius" mieste.

Irako laikinoji vyriausybė tikisi, kad Faludžos puolimas padės stabilizuoti šalį prieš sausio mėnesį numatytus rinkimus.

Tankų įgulų vadai vėlai sekmadienį sakė, kad Šuhados rajone miesto pietuose - paskutiniame sukilėlių bastione - vis dar yra nemažai partizanų.

JAV kariškiai nurodė, kad per Faludžos puolimą žuvo 38 jų kareiviai, o dar 275 buvo sužeisti. Taip pat nurodoma, kad žuvo maždaug tūkstantis sukilėlių, o 450-550 buvo suimti.

Apie žuvusius ar nukentėjusius civilius gyventojus informacijos nėra, bet vietos žmonės teigia, kad žuvusiųjų yra daug.

Tuo tarpu pagalbos agentūros bando šimtams šeimų, kurios, kaip teigiama, Faludžoje įstrigo per puolimą, perduoti maisto, vandens ir vaistų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.