aA
Į policijos pareigūnų akiratį dėl alkoholio pateko du Darbo partijos veikėjai. Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", šeštadienio naktį Kelmėje patruliai sustabdė įtartinai manevruojantį automobilį "Opel Ascona". Kilus įtarimui, jog vairuotojas yra neblaivus, pareigūnai nutarė nusivežti jį į komisariatą ir patikrinti alkoholio tikrintuvu.
Alkoholis, taurelė, stikliukas
Alkoholis, taurelė, stikliukas
© images.lt
Vairuotoją į komisariatą lydėjo toje pačioje mašinoje važiavęs Darbo partijos narys 46 metų Robertas Petrauskas. Po patikros paaiškėjo, jog vairuotojas buvo girtas. Tada R.Petrauskas ėmė kaltinti policininkus priekabiavimu prie žmonių, pažėrė grasinimų, todėl buvo išprašytas iš komisariato.

Tačiau, anot dienraščio, pykčio pagautas Kražiuose gyvenantis Darbo partijos narys ėmė demonstratyviai šlapintis ant komisariato sienos. R.Petrauskas nepaisė, kad komisariato aplinką filmuoja vaizdo kamera.

Pareigūnai sučiupo chuliganą ir pasiūlė pasitikrinti girtumą. R.Petrauskas kategoriškai atsisakė patikros ir ėmė įžeidinėti policininkus. Pažeidėją teko vežti į ligoninę, kur medikai agresyviam Darbo partijos nariui vizualiai nustatė vidutinį girtumą.

Ligoninėje girtas vyriškis išsitraukė Darbo partijos pažymėjimą ir juo mosuodamas ėmė grasinti atleisti visus policininkus iš darbo.

Iš ligoninės į komisariatą pargabentas chuliganas buvo uždarytas į laikino sulaikymo patalpą iki ryto, kad išsiblaivytų. Triukšmadariui gresia 100-300 litų bauda arba iki 30 parų arešto.

Apie R.Petrausko elgesį iš žiniasklaidos sužinojęs Darbo partijos Kelmės skyriaus vadovas Borisas Markulis sakė, kad į skandalą patekusio partijos kolegos įgaliojimai sustabdyti skubos tvarka sušauktame neeiliniame skyriaus posėdyje.

B.Markulis tvirtino, kad anksčiau vidaus reikalų sistemoje dirbęs ir dėl sveikatos problemų į teisininkus persikvalifikavęs R.Petrauskas buvo vienas aktyviausių Kelmės skyriaus narių.

Kelmės skyriaus vadovas pareiškė, kad su pareigūnais konfliktavusio partijos kolegos nebus skubama šalinti iš gretų.

Nemalonumų dėl alkoholio turi ir rinkimus į Seimą pralaimėjęs Darbo partijos narys 58 metų šilutiškis Georgijus Čvanovas. Prieš keletą dienų iš kiškių medžioklės grįžtantį namo G.Čvanovą prie Šilutės sustabdė policijos patrulių ekipažas.

Šio Darbo partijos aktyvisto vairuojamas automobilis "Mazda 323" įtartinai kreivojo po kelią, tad pareigūnams kilo įtarimas, jog jį vairuoja neblaivus žmogus.

G.Čvanovui papūtus, alkoholio tikrintuvo duomenys rodė lengvą girtumo laipsnį. Tačiau buvęs kandidatas į Seimą nenorėjo sutikti ir pasirašyti administracinio teisės pažeidimo protokolo.

G.Čvanovo pageidavimu girtumui nustatyti jis buvo nuvežtas į ligoninę. Išvada liko ta pati - vairuotojas važiavo lengvai apgirtęs.

Už šį pažeidimą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato 1 000-1 500 litų baudą arba teisės vairuoti praradimą metams ar pusantrų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.