aA
Sekso reikalų žinovė Milda Bartašiūnaitė nebus Liberalų sąjūdžio kandidate į Seimą. Tokį sprendimą priėmė šios partijos Vilniaus rajono skyriaus taryba.
Milda Bartašiūnaitė
Milda Bartašiūnaitė
© DELFI / Audrius Solominas

M. Bartašiūnaitės kandidatūrą buvo numatyta kelti vienmandatėje Trakų-Elektrėnų rinkimų apygardoje. Tačiau Liberalai persigalvojo – esą sekspertė neįrodė turinti pakankamai politinės kompetencijos.

„Vilniaus rajono skyriaus nariai visapusiškai apsvarstę jau atsiskleidusią Mildos kandidatūrą, priėjo vieningos nuomonės atšaukti Mildą Bartašiūnaitę iš kandidatų 2012-ųjų metų Seimo rinkimuose, motyvuodami tuo, kad Liberalų sąjūdis yra rimta partija, pelnanti žmonių pasitikėjimą savo darbais. Ši kandidatė, Lietuvos piliečių prilyginama „valinskininkams“, nėra tinkama kandidatūra į Seimą“, - skelbiama Liberalų sąjūdžio interneto svetainėje.

Pranešama, kad sprendimą atsisakyti sekspertės kandidatūros Vilniaus rajono skyriaus taryba priėmė vienbalsiai. M. Bartašiūnaitė esą buvo kviečiama į tarybos posėdį, tačiau ji iš pradžių pranešė, kad vėluos, o galiausiai iš viso nepasirodė.

Anot pranešimo, „Mildos pirmuosius politinius žingsnius skyrius vertino gan kritiškai, nepritarė kandidatės matomam įvaizdžiui, nekorektiškiems pasisakymams, skeptiškai vertino kandidatės keliamą lytinio švietimo klausimą mokyklose“. Partija taip pat užsimena, kad ankstesnis sprendimas siūlyti sekspertę kandidate į Seimą buvo priimtas „esant kandidatų trūkumui“ Trakų-Elektrėnų apygardoje.

M.Bartašiūnaitė: apie sprendimą manęs niekas neinformavo

Pati M. Bartašiūnaitė teigė tik iš DELFI sužinojusi, jog liberalai atsisako jos kanditatūros artėjančiuose Seimo rinkimuose.

„Pirmąkart išgirdau. Dar neįsivaizduoju, apie ką mes kalbame. Aš nesu informuota“, - stebėjosi pašnekovė.

Ji teigė į, kaip paaiškėjo, lemiamą savo partijos Vilniaus rajono skyriaus tarybos posėdį neatvykusi dėl techninių problemų: „Mašina buvo sugedusi. Nenorėjau rizikuoti be vairo stiprintuvo tamsiu paros metu vykti“.

Paklausta, kaip vertina tokį partiečių sprendimą, M. Bartašiūnaitė teigė dar turinti jį apgalvoti. „Man tai yra staigmena. Dabar nenoriu emocionaliai ar dar kažkaip komentuoti. Bet grįšiu namo, susiskambinsiu su kuo reikia, paklausiu, susižinosim. Dabar nežinau, ką sakyti“, - sakė sekspertė.

Savo asmenybės prisikyrimą „valinskininkų“ kategorijai ir kitus partiečių epitetus ji komentavo vienu žodžiu: „Opa!“

Į Liberalų sąjūdžio Vilniaus rajono skyrių M. Bartašiūnaitė įstojo pernai lapkritį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.