aA
Atsitiktinai Jungtinių Tautų būstinę Niujorke pasiekė dvi pakuotės kokaino. Manoma, kad narkotikai pasimetė pašte. Maždaug du milijonus dolerių kainuojantys kvaišalai buvo paslėpti knygose, įdėtose į maišelius su pasaulinės organizacijos mėlynąja emblema, praneša telegraph.co.uk.
Jungtinių Tautų štabas sulaukė kokaino siuntos
© MKT

Policijos tvirtinimu narkotikai buvo atplukdyti iš Meksikos, tačiau kai Ohajo pašto siuntinių rūšiuotojai nerado gavėjo adreso, paprasčiausiai išsiuntė jį Jungtinėms Tautoms.

„Kaip suprantu, kadangi nebuvo jokio adreso, DHL pamanė, kad jei jau ant siuntos yra Jungtinių Tautų simbolis, reikia ją siųsti į jų štabą“, - samprotavo Niujorko policijos departamento komisaro pavaduotojas Paulas Browne'as.

Siuntinio sulaukė Manhatane įsikūrusio štabo personalas.

„Šiuo metu manoma, kad tie narkotikai išvis neturėjo iškeliauti iš Meksikos, - sakė pareigūnas P. Browne'as. - Dabar kažkas Meksikoje turi bėdų dėl to, kad neteko nemažo kiekio kokaino“.

Jungtinių Tautų pareigūnai teigia, kad pakuotės su narkotikais priminė maišelius su miltais, tačiau jie nebuvo tos spalvos ar su tokia medžiaga, kad galima būtų palaikyti oficialia siunta.

„Tai nebuvo diplomatinė siunta. Tai galiu pasakyti kategoriškai“, - tvirtino tarptautinės organizacijos spaudos atstovas Martinas Nesirky.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.