aA
Šiaurės Korėjoje pradėta vartoti kreipinį "tėve", kreipiantis į naują šalies vadovą Kim Jong Uną (Kim Čen Uną), praneša ketvirtadienį Pietų Korėjos interneto portalas "Daily NK", kuris specializuojasi stebėti ir analizuoti naujienas ir situaciją Seule.
Kim Jong Unas (Kim Čen Unas)
Kim Jong Unas (Kim Čen Unas)
© Reuters/Scanpix

Štai sausio 25 dieną per Kim Jong Uno vizitą į vieną Šiaurės Korėjos mokyklų jos darbuotojai ir mokiniai kreipėsi į vadovą žodžių junginiu "brangusis tėve".

Tėvu Kim Jong-Unas vadinamas ir Šiaurės Korėjos laikraščiuose, žurnaluose bei kitose žiniasklaidos priemonėse, pažymi interneto portalas.

Kreipinys "tėve" buvo vartojamas Šiaurės Korėjoje pagerbti ankstesnius šalies vadovus - Kim Il Sungą (Kim Ir Seną) ir Kim Jong Ilą (Kim Čen Irą). Kreipinys taip pat padeda palaikyti valdančiojo Kimų klano kultą.

Tačiau kreipinys "tėve" , kuriuo kreipiamasi į 29 metų Kim Jong Uną, skamba nenatūraliai, pažymi interneto portalas.

Po ankstesnio šios izoliuotos komunistinės šalies vadovo Kim Jong Ilo mirties 2011 metų gruodį jo jaunesnysis sūnus Kim Jong Unas buvo paskelbtas nauju šalies lyderiu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.