aA
Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį patenkino į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekusio Kęstučio Kriščiūno atsistatydinimo iš vicemero posto pareiškimą. Tuo tarpu kitas socialdemokratas Antanas Nesteckis ir toliau vadovaus savivaldybės administracijai.
Andrius Kučinskas ir Kęstutis Kriščiūnas
Andrius Kučinskas ir Kęstutis Kriščiūnas
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Kas pakeis K.Kriščiūną – neaišku

Atsistatydinus K. Kriščiūnui Kauno mero Andriaus Kupčinsko pavaduotojų pareigas toliau eis „Jaunosios Lietuvos“ lyderis Stanislovas Buškevičius ir „tvarkietis“ Vytautas Vasilenko.

Kol kas nėra aišku, kas vicemero poste pakeis socialdemokratą.

„Vicemero postas yra svarbus, negalime daryti skubotų sprendimų. Kol kas mūsų frakcija nėra apsisprendusi, kas turėtų užimti šią pareigybę. Aišku, kad tai turi būti kompetentingas, geros reputacijos, miesto reikalus gerai išmanantis žmogus. Kandidatūra turėtų būti suderinta ir su koalicijos partneriais, nes stabilumo išlaikymas kauniečiams yra labai svarbus“, – teigė didžiausios Kauno tarybos konservatorių frakcijos seniūno pavaduotoja Gintarė Skaistė.

DELFI primena, kad K. Kriščiūnas buvo sulaikytas sausio 16-ąją. Tuo pat metu buvo sulaikyta ir K.Kriščiūno visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė, taip pat sulaikyti du Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių vadovai.

K. Kriščiūnas Kauno miesto savivaldybėje kuravo aplinkos gerinimo ir ekologijos sritis, ekonominę plėtrą ir investicijas, miesto ūkio klausimus, vykdė savivaldybės turto ir statybų priežiūrą, urbanistikos ir architektūros bei verslo skatinimo ir sąlygų verslo plėtrai sudarymo sritis.

K. Kriščiūnas vicemero pareigas užėmė nuo šios kadencijos pradžios. Vienas Kauno socialdemokratų lyderių vicemero postą užėmė meru tapus liberalui Rimantui Mikaičiui.

Po Kauno valdžios perversmo, kai į mero kėdę grįžo A. Kupčinskas, K. Kriščiūnas išsaugojo vicemero postą.

Kaip informuoja STT, įtariama, kad neteisėtai buvo naudojamos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

Visų sulaikytųjų darbo vietose atliktos kratos, krata atlikta ir Z.Zalagėnaitės gyvenamojoje vietoje. Kratų metu paimti tyrimui reikalingi dokumentai.

Aiškėja, jog K. Kriščiūnas sąskaitas už asmeninio automobilio remontą siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei "Automobilių stovėjimo aikštelės", o jos vadovai pernelyg nesipriešino. Kauno miesto apylinkės teismas K. Kriščiūną sausio 18-ąją leido suimti mėnesiui, o kitą dieną socialdemokratas parašė atsistatydinimo pareiškimą.

A. Nesteckis lieka pareigose

Į skandalą įsivėlus K. Kriščiūnai Kauno savivaldybės tarybos opozcija ėmė rinkti parašus po interpeliacijos tekstu kitam socialdemokratų atstovui, Kauno savivaldybės administracijos vadovui A. Nesteckiui.

Tačiau klausimas dėl A. Nesteckio atleidimo oš pareigų net nebuvo įtrauktas į darbotvarkę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.