aA
JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį pranešė, kad jo šalies specialiosios pajėgos paryčiais įvykdė reidą Somalyje, per kurį buvo išvaduoti du įkaitai -amerikietė pagalbos darbuotoja ir danas.
JAV specialiųjų pajėgų karys
JAV specialiųjų pajėgų karys
© AP/Scanpix

"Tai dar viena žinia pasauliui, kad Jungtinės Amerikos Valstijos griežtai stoja prieš bet kokias grėsmes mūsų žmonėms", - B.Obama nurodė Baltųjų rūmų paskelbtame pranešime.

Jessica Buchanan
Jessica Buchanan
© AFP/Scanpix

32 metų Jessicą Buchanan iš Virdžinijos miesto Bedfordo ir 60-metį Danijos pilietį Poulą Hageną Thistedą somaliečių nusikaltėlių gaujos pagrobė spalio 25 dieną pakeliui į Galkajo oro uostą Somalio centrinėje dalyje.

Apie operaciją, kurios metu buvo išvaduoti pagalbos darbuotojai, anksčiau trečiadienį pranešė vietos saugumo pareigūnai.

"Tie du DDG ("Danish Demining Group") darbuotojai buvo priverstinai paleisti ... Gauname informaciją, kad anksti šį rytą (pagrobėjus) atakavo mažiausiai šeši kariniai sraigtasparniai", - sakė saugumo pareigūnas Mohamedas Nuras.

Poulas Hagenas Thistedas
Poulas Hagenas Thistedas
© AP/Scanpix
BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.