aA
Sausio 24-ąją Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai kratų metu aptiko 5 kilogramus metamfetamino.
Suimtos kaunietės prekybos narkotikais „verslą“ perėmė sesuo ir motina
© Kauno VPK

ONTV pareigūnai praėjusio gruodžio 1-ąją, po pusmetį trukusio ikiteisminio tyrimo, surinkus pakankamai duomenų apie neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais, Kauno mieste surengė įtariamųjų asmenų sulaikymo operaciją.

Į pareigūnų akiratį pateko 3 kartus teistas ir tik liepos pabaigoje, neatlikus dalies laisvės atėmimo bausmės, išleistas iš laisvės atėmimo vietos 20 metų amžiaus T. G. bei jo bendrininkė, 23 metų amžiaus Kauno miesto gyventoja S. G., taip pat teista 3 kartus, praneša Kauno policija.

Operacijos metu pas įtariamuosius asmenis buvo surasta daugiau kaip 100 g psichotropinės medžiagos metamfetamino. Tyrimo eigoje buvo gauta duomenų, jog įtariamiesiems būnant suimtiems, jų nusikalstamą verslą perėmė S. G. artimi giminaičiai – sesuo bei motina.

Sausio 24 d. vakare pareigūnai atliko kratas, kurių rezultatai pilnai patvirtino turėtus duomenis. Dvejuose butuose aptiktos specialiai įrengtos slėptuvės, kuriose laikytų ir paimtų psichotropinių medžiagų kiekis viršijo 5 kilogramus. Už tokio kiekio narkotikų laikymą gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Po kratų R. G. (gim. 1977 m.) ir V. G. (gim. 1955 m.) sulaikytos, ikiteisminį tyrimui vadovaujantys Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai ketina kreiptis į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės - suėmimo skyrimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.