aA
Didžiojoje Britanijoje dingusios ir greičiausiai nužudytos Vitalijos Baliutavičienės buvęs vyras Rimas Venclovas stojo prieš teismą. Jis neigė, jog keliavo per visą Europą, kad Didžiojoje Britanijoje pagrobtų ir nužudytų savo buvusią žmoną. 46 metų tauragiškiui buvo pateikti kaltinimai pagrobus ir nužudžius V.Baliutavičienę.
Vitalija Baliutavičienė
Vitalija Baliutavičienė
© Asmeninio archyvo nuotr.

Antradienį R.Venclovas Sautvorko Karūnos teisme Londone nepripažino savo kaltės nė dėl vieno iš šių kaltinimų.

Trumpo teismo posėdžio metu pasirodęs per vaizdo tiltą iš Peterboro, R.Venclovas nieko nekalbėjo, tik patvirtino savo tapatybę ir padarė kaltės nepripažinimo pareiškimus.

Peterboro Bermerio kelyje gyvenusią V. Baliutavičienę paskutinį kartą jos kaimynai matė praėjusių metų rugpjūčio 12 dieną, penktadienį, 5 val. 10 min., kai ji išėjo į darbą agentūroje “One Call Recruitment” Linkolno kelyje.

Dingus 29 metų V.Baliutavičienei, policija mieste pradėjo plataus masto paieškos operaciją.

Norėdami surasti moterį, pareigūnai iššukavo aplinkinius miškus, o narai patikrino visus netoliese esančius vandens kelius bei ežerus.
Dingus V.Baliutavičienei, jos 10 metų sūnus buvo paimtas specialių tarnybų globon.

Policija taip pat pradėjo kampaniją socialiniam tinkle “Facebook”, lietuvių ir anglų kalbomis ragindama atsiliepti žmones, ką nors žinančius apie šį mįslingą nusikaltimą.

Tai pirmas kartas, kai Kembridžšyro policija pasitelkia “Facebook” liudininkų paieškai. Jų skelbimą šioje svetainėje jau perskaitė tūkstančiai žmonių.

R.Venclovas dėl įtarimų pagrobimu ir nužudymu buvo sulaikytas Lietuvoje rugpjūčio 31 dieną. Iki rugsėjo 30-osios jis buvo laikomas areštinėje Lietuvoje, kol buvo išduotas Didžiajai Britanijai.

R.Venclovo teismas turėtų prasidėti kovo 12 dieną. Manoma, kad jis truks tris savaites ir vyks Kembridžo Karūnos teisme.

Vasario 20 dieną į policiją turi prisistatyti viena 40 metų moteris, kuri gruodžio mėnesį buvo sulaikyta dėl įtarimų sąmokslu nužudant V.Baliutavičienę, bet vėliau paleista už užstatą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.