aA
Per penkias dienas Irane mirė keturi Islamo revoliucijos gvardijos vadovybėje aukštas pareigas užimantys asmenys. Apie tai sausio 24 dieną pranešė leidinys „Yediot Ahronot“, remdamasis Irano opozicijos tinklalapiu „Saham News“, skelbia lenta.ru.
Irano kariniai mokymai
Irano kariniai mokymai
© AP/Scanpix

Tarp mirusiųjų – netradicinių ginklo rūšių kūrimu užsiimantis Teherano Imamo Hussaino instituto darbuotojas, buvęs Revoliucijos gvardijos universiteto vadovas, elektroninės ginkluotės specialistas bei Irano ir Irako kare dalyvavęs generolas.

Visiems mirusiesiems buvo nuo 50 iki 55 metų. Oficialiomis jų mirties priežastimis buvo įvardyta insultai arba širdies smūgiai. Vis dėlto „Saham News“ užsimena, kad aukšti pareigūnai galėjo būti nužudyti. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad visi jie mirė tuo metu, kai tarp įvairių politinių grupių verda arši kova dėl valdžios.

„Yediot Ahronot“ taip pat primena, kad 2011 metų sausio pradžioje buvęs Islamo revoliucijos gvardijos karinių jūrų pajėgų vadas Hosseinas Alaei išspausdino atvirą laišką, kuriame negailėjo kritikos Irano aukščiausiam lyderiui ajatolai Ali Khamenei dėl antivyriausybinės demonstracijos išvaikymo 2009 metais. Vėliau Hosseino Alaei atstovai pareiškė, kad laiškas buvo neteisingai suprastas, tačiau tai vistiek sukėlė įtampą tarp Irano valdžios struktūrų.

Islamo revoliucijos gvardija yra elitinis karinis dalinys, kurio tikslas – saugoti 1979 metų revoliucijos pasiekimus bei skleisti islamo idėjas Irane bei kitose šalyse. Iš viso šiai gvardijai priklauso per šimtas tūkstančių žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.